Gaat het op 27 januari gebeuren?

Apple tablet, mock-up Over de hele wereld houden Apple watchers hun adem in. Komt Steve Jobs (CEO Apple) met de verwachte en zwaar gehypte Apple tablet op 27 januari of niet? Zo langzamerhand lijkt iedereen te verwachten dat het toch echt staat te gebeuren.

Zelfs Michael Arrington (van de geflopte Crunchpad) is helemaal door het dolle: Overheard: Steve Jobs Says Apple Tablet “Will Be The Most Important Thing I’ve Ever Done.” Jawel, niets meer dan een gerucht, maar Arrington gelooft er heilig in.

Apple/Jobs zijn natuurlijk marketing wizards. De hele technische wereld wacht vol spanning af wat er woensdag staat te gebeuren. Briljant.

En, als recent gebruiker van de iPhone, moet ik zeggen dat ik ook reikhalzend uitkijk naar aanstaande woensdag. Verder zal ik vooraan in de rij staan als deze tablet in Nederland beschikbaar komt.

Waarom? Omdat hiermee de functionaliteit van de eReader wordt gecombineerd met die van een smartphone. En daarmee wel eens de opvolger van beide devices kan blijken te zijn. Als rabiaat lezer en newbie aanhanger van de iPhone kan ik in ieder geval niet wachten!

Nu is ook duidelijk waarom E-Ink zich medio 2009 heeft verkocht. De leverancier van de zwart-wit interface in de meeste E-readers zag de bui hangen en heeft voortijdig de handdoek in de ring gegooid. Amazon gaat met haar Kindle nog wel door, maar zal dit device waarschijnlijk ‘gratis’ moeten gaan weggeven. En Forrester is veel te pessimistisch geweest toen ze voorspelde dat eReaders met kleur pas in Q1 2011 op de markt zouden komen.

eReaders zijn in 2009 doorgebroken, en ik verwachtte diezelfde doorbraak voor dit device in 2010 hier in Nederland. Maar het zou me niets verbazen als de tablet ervoor zorgt dat het nooit zover gaat komen.

En zo’n tablet zou wel eens de redding van de krant kunnen betekenen. Nee, niet de papieren variant. Maar wel een digitale. Waarbij personeelsadvertenties zelfs een deel van die redding kunnen realiseren. Maar alleen als uitgevers deze keer heel, heel snel reageren. Of nog meer geld van Plasterk vragen…

Geef een antwoord

4 Comments