Nationale Vacaturebank per iPhone? Geen aanrader!

iPhone applicatie Nationale Vacaturebank Ruim een jaar geleden heb ik een review geschreven over de iPhone applicatie van Nationale Vacaturebank. Op basis van een kleine demonstratie van een iPhone gebruiker en enkele screenshots was dat geen ingewikkelde opgave.

Maar vandaag wil ik eens een grondiger review maken van diezelfde applicatie, dankzij het feit dat de kritische werkzoeker sinds kort in het bezit is van een iPhone. Tijd voor een herijking dus.

De homepage
Die homepage zie je amper omdat er meteen een pop-up in beeld komt die vraagt of Vacatures mijn huidige locatie mag gebruiken:

Nationale Vacaturebank iPhone | Homepage, 1 

Ja, natuurlijk mag dat. Daar heb ik die iPhone toch voor? Fluks klik ik op OK om na enige tijd dit te zien:

Nationale Vacaturebank iPhone | Homepage, 2

Om mij volstrekt onbekende redenen kan Nationale Vacaturebank mijn lociatie niet automatisch bepalen. En dat betekent dat ik de vier cijfers van mijn postcode handmatig moet invoeren. Met het rad van fortuin. Wat overigens betekent dat ik alleen maar in mijn directe omgeving naar een baan kan zoeken. Vreemd dat ik dat niet zelf mag bepalen…

Na het ingeven van mijn postcode moet ik  trefwoorden gaan invoeren. En gelukkig heeft Nationalte Vacaturebank wel een suggestie functie. Met de juiste functie bovenaan:

Nationale Vacaturebank iPhone | keywords

Jawel, ik wil wel eens als account manager in mijn eigen stad aan de slag. Al dat autorijden is de moord voor mijn rug dus dat moet maar eens afgelopen zijn! En er zijn zelfs 32 van dit soort functies beschikbaar, dus daar moet toch wel iets tussen zitten.

Nationale Vacaturebank iPhone | Zoekresultaat

Ha, daar staat de functie voor mij! Bij Laman Technische Groothandel. Snel naar de vacature voordat iemand anders deze functie voor mijn neus wegkaapt!

Maar wat zie ik? Ik kan niet direct online solliciteren! Brrr… wat krijgen we nou?:

Nationale Vacaturebank iPhone | Vacaturedetails

Ik moet de vacature naar mijzelf e-mailen. En dat betekent dus dat de Nationale Vacaturebank applicatie op de iPhone zich sluit, en de e-mail applicatie wordt geopend. Dat is toch ongelofelijk stom?

Allereerst kan ik niet via de iPhone applicatie solliciteren maar uitsluitend via de reguliere site. En verder kan ik maar 1 vacature per keer afhandelen. Niet bepaald een stimulans om nog eens terug te gaan naar die Nationale Vacaturebank iPhone app…

Bij mijn account manager vacature in Leiden staat op de Nationale Vacaturebank site die prachtige oranje Solliciteren knop te glimmen:

Nationale Vacaturebank | Vacaturedetails

Die knop wil ik ook in mijn iPhone app! Verdomme…

Conclusie
Dit is geen goede iPhone applicatie. Hoewel natuurlijk oneindig veel beter dan de volledig zinloze Jobpatrol applicatie is ook deze iPhone app geen aanrader. Het is allemaal te onhandig en omslachtig.

Verder is het zo dat een jaar na de oplevering van de iPhone applicatie Nationale Vacaturebank nog niets heeft veranderd. En dat lijkt me ook bepaald geen goede zaak.

Als ik interessante vacature zie en wil solliciteren moet dat niet over drie verschillende kanalen gaan. Dan moet ik dat direct kunnen doen. Want anders is er geen enkele reden om via een iPhone naar vacatures te zoeken.

Geef een antwoord

6 Comments