De grote vijf: aantallen vacatures

piggy_bank Het is groei over de hele linie deze week, ook al zijn er forse verschillen. Want waar Werk.nl een zeer forse groei van het aantal vacatures laat zien is bij Monsterboard nauwelijks sprake van een groter aantal vacatures. Zoals al eerder opgemerkt is er iets goed mis bij deze vacaturesite.

Ik begin me zo langzamerhand af te vragen of Monsterboard haar hand in de contractonderhandelingen van afgelopen december heeft overspeeld. En teveel klanten is kwijtgeraakt.

Voor de afgelopen week zijn dit de resultaten:

image 

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft. De kolom JobFeed is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst.

Werk.nl groeit lekker door met ruim 1.500 vacatures. Nationale Vacaturebank doet het een stuk rustiger aan (+400) terwijl Monsterboard nauwelijks groeit (+200). Met uitzondering van Nationale Vacaturebank worden de verschillen van de grote 3 met de JobFeed aantallen wel steeds groter…

Vacaturebank laat een zeer beperkte groei zien (+1—) terwijl JobTrack wel lekker groeit (+500), dus dat gaat de goede kant weer op. Opvallend is verder dat voor beide sites JobFeed een aanzienlijk hoger aantal vacatures telt.

De overige cijfers
De cijfers per site per week, over het afgelopen jaar:

 Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

 Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

Zie je dat? Monsterboard is Vacaturekrant en JobTrack gezelschap gaan houden. Al drie weken lang staat het aantal nieuwe vacatures van Monsterboard op een absoluut dieptepunt. En we zitten nu in week 4… Oftewel, sinds het nieuwe jaar is het aantal nieuwe vacatures bij Monsterboard volledig ingestort.

Het laat zich daarom raden wat er bij de vacaturesite is gebeurd. Een te arrogante positie bij de contractonderhandelingen bij grotere partijen kan de site weleens op zijn gebroken. Waardoor het volume aan nieuwe vacatures sinds week 1 ineens bijna is gehalveerd.

De komende weken zullen aantonen of er inderdaad sprake is van een structureel verlies of dat Monsterboard slechts een langere winterslaap heeft gehouden. Spannend…

Geef een antwoord

1 Comment