iPad: iPhone plus, plus, plus

imageIn plaats te focusen op wat het mist, lijkt het me beter om te kijken naar wat het wel heeft. En de Apple iPad heeft misschien wel teveel om op te noemen.

Het is een grotere iPhone met een qwerty toetsenbord, en de prijs zal alle eReaders direct tot uitsterven verplichten. Het heeft alles wat een iPhone heeft en meer. Veel meer.

Genoeg gekwijld. Ik ga heerlijk dromen van dit wonderbaarlijk fraaie stukje technologie. En vol ongeduld wachten tot de iPad in Nederland te koop is. Of gewoon even op en neer naar de VS?

Heeft iemand de State of de Union van Obama gezien…?

Geef een antwoord

17 Comments
 • Alexander Crepin
  says:

   
  Prijzig apparaat, geen usb aansluitingen naar het schijnt. Lekker alles online via de Apple store. Slimme jongens! Wederom een prachtig voorbeeld van een product lancering. Al die free publicity, diep respect. Zelfs op dit forum krijgt Apple free publicity! Doe dat maar eens na. Niets tevoren uitgelekt, ook knap.
  Samen met Kindle wel een mooie stap in de goede richting.  Straks op vakantie c.q. onderweg al je boeken bij je.
  Over een paar jaar is deze opvouwbaar/uitschuifbaar en past-ie wel in de binnenzak. Zonnecollector erbij en je kunt altijd lezen. (Weet ook nog niet wat vanuit People, Planet & Profit perspectief beter is. Een papieren boek of een e-Reader.)
  Vraag me af wat business model wordt van de Slegte en al die boeken dump winkels?
  Ik wacht in ieder geval nog even en pruttel nog wat door op mijn window machines.

 • Alexander Crepin
  says:

  Prijzig apparaat, geen usb aansluitingen naar het schijnt. Lekker alles online via de Apple store. Slimme jongens! Wederom een prachtig voorbeeld van een product lancering. Al die free publicity, diep respect. Zelfs op dit forum krijgt Apple free publicity! Doe dat maar eens na. Niets tevoren uitgelekt, ook knap.
  Samen met Kindle wel een mooie stap in de goede richting.  Straks op vakantie c.q. onderweg al je boeken bij je.
  Over een paar jaar is deze opvouwbaar/uitschuifbaar en past-ie wel in de binnenzak. Zonnecollector erbij en je kunt altijd lezen. (Weet ook nog niet wat vanuit People, Planet & Profit perspectief beter is. Een papieren boek of een e-Reader.)
  Vraag me af wat business model wordt van de Slegte en al die boeken dump winkels?
  Ik wacht in ieder geval nog even en pruttel nog wat door op mijn window machines.

 • Dirk Goossens
  says:

  Een iPad is geen Kindle en ook geen frisbee. Maar ik ga hem zeker kopen.

  Annotations for iBooks

  One thing the Kindle has going for it in the realm of e-books is its ability to allow for bookmarking, highlighting, and annotations of text. Not mentioned during the iPad demo of iBooks? Those three same features. In fact, no use case for education was even presented during the presentation and no giant e-textbook was projected on the screen behind Jobs’ head.

  Yet these features are especially are important in selling an e-reader, especially if you want to convince college students to buy the device. Today’s students, who mark up their textbooks with notes and highlighting, would have little use for an iBook’s “read-only” nature. That means if iBooks are ever to compete with Kindle e-books, Apple will have to add in more interactivity in a future version of the iPad. Until then, colleges are likely to hold off on recommending the device to students, just as they’re doing now.
   

 • Keeees
  says:

  Flash blijft nog wel een tijdje relevant, net zoals ouderwetse css-loze html nog steeds relevant is als je gewoon iets op ’t net op wil zoeken. Hordes mensen gebruiken flash te pas en vooral te onpas, dus dat ga je echt wel missen.
   
  Of misschien gebruik ik de iFad dan gewoon verkeerd, en moet ik vooral niet buiten de walled garden van specifiek ipad gerichte pagina’s gaan. 😉

 • Kura
  says:

  @Keeees
  Het schreeuwende groepje fanboys is niet groot genoeg om een dergelijk product een success te maken. Ik denk dat de iPhone / iPod bij hun introductie zo vernieuwend waren dat ze geen fanboys nodig hadden om de ‘hype’ fase te overleven. Met iPad weet ik het nog niet.
  Voor YouTube zit een aparte applicatie overigens die zoveel de normale als HD versies weer kunnen geven. En de tijd dat Flash nog echt relevant was is al weer even voorbij.

 • Keeees
  says:

  Oh, die markt komt er wel… Er lopen genoeg Apple-fanboys rond die dit sowieso blind aan gaan schaffen, en de rest volgt wel want dan is het ineens hip.
   
  Het idee en de hardware is leuk maar te gesloten en geen multitasking zijn voor mij ook de killers. Het had van mij iets meer een generieke tablet computer en iets minder een ipod touch mogen zijn…
   
  En dat surfen op de bank? Zonder flash wordt dat ook best beperkt. Het is ook een leuk apparaat om filmpjes op te kijken, maar wederom iets met flash en dus geen youtube…
   
  Ik zie het nog niet zo.

 • Kura
  says:

  @Keeees
  Ik ben het daar helemaal mee eens (ook al is de start MacBook 500 dollar meer). Ik vraag me ook af of er een hele grote markt voor is. Het is niet praktisch genoeg voor scholieren (software, keyboard), te gesloten voor tweakers (AppStore, geen multitasking), niet echt interessant voor zakelijk gebruik op dit moment (software, mobiel mail lezen doe je toch op je iPhone/Blackberry). Het lijkt mij wel erg fijn om te gebruiken om te surfen op de bank, foto’s laten zien of nog wat lezen in bed maar voor de rest?

 • Keeees
  says:

  Maar volgens diezelfde redenatie is er geen markt voor de iPad, dat is immers hetzelfde prijsverschil ten opzichte van een macbook pro, en die laatste kan echt nog heel veel meer dan een iPad dus de iPad is verschrikkelijk duur voor wat het biedt… 😉

 • Kura
  says:

  @Keees
  Dat klpt, want de eReader kan maar een extreem klein gedeelte van wat een iPad kan, niet genoeg om de helft van die prijs goed te praten. De eReaders zijn verschrikkelijk duur voor wat ze bieden. Er zal heus wel een groep zijn die niet meer verwacht/wil van een tablet, maar is die groot genoeg om een Amazon Kindle o.i.d. nog interessant te houden voor de groep mensen die een tablet aan het overwegen zijn?

 • Keeees
  says:

  “en de prijs zal alle eReaders direct tot uitsterven verplichten.”
   
  Maar natuurlijk, want zo’n iPad die hier minstens 500E gaat kosten prijst een eReader van 200 euro natuurlijk meteen uit de markt….?