Je kan die baan wel schudden…

Logo Shake Your Job Tenminste, als je binnenkort gebruik maakt van de iPhone applicatie van Shake Your Job. Want volgens de website kan je door je iPhone te schudden dan jouw ultieme baan […] vinden.

Shake your Job is een initiatief van Lokloq en dat is natuurlijk Gordon Lokenberg. Jawel, 2010 wordt het jaar waar Lokloq zich eindelijk laat zien! Hoewel…

Lokenberg belde me op met de mededeling dat Shake Your Job vanaf vandaag in de Apple AppStore te vinden is. Maar dat in de loop van de volgende week de applicatie pas ‘afzeikrobuust’ is.

Waarmee Lokenberg blijkbaar refereerde aan de reisverslagen van de kritische werkzoeker. Met andere woorden, Lokenberg vroeg mij nog even te wachten met het evalueren van ShakeYourJob.

Nou, da’s geen probleem. Over ruim een week zal ik mijn eerste ervaringen met deze nieuwste vacature-applicatie hier op RecruitmentMatters plaatsen.

Hoewel ik in de tussentijd natuurlijk wel stiekem even ga kijken… Nieuwsgierigheid laat zich tenslotte niet bedwingen.

Geef een antwoord

3 Comments
 • Marc Drees
  says:

  @Menno:
  Er is natuurlijk een redelijk verschil tussen een applicatie die ondertussen anderhalve maand uit is en een applicatie die sinds een dag is gelanceerd.  En je weet net zo goed als ik dat Jobpatrol op dit moment geen enkele waarde biedt; dat is niet afzeiken maar een feit. Dat er in ‘de toekomst’ meer functionaliteit zal worden geboden is daarbij een schrale troost die wel eens te laat kan komen voor de applicatie zelf.
   
  In het geval van Shake Your Job neemt de oprichter de moeite om mij direct te bellen, uit te leggen dat ze zijn gelanceerd en dat in de loop van de volgende week alle functionaliteit volledig beschikbaar is. En vraagt mij om tot die tijd te wachten. En waarom zou ik niet aan een dergelijk verzoek voldoen? Verder is de actie van Lokenberg natuurlijk heel slim, want zo blijft hij veel beter in control of the message. Hoewel hij net als ik weet dat ik desondanks als kritische werkzoeker de applicatie zal beoordelen wanneer het eenmaal zo ver is.
   
  Als jij met een duidelijke tijdslijn en een op te leveren aanvullende functionaliteit komt, inclusief het verzoek om tot dat moment te wachten zal ik daar vrijwel altijd gehoor aan geven.

 • Menno Krijnen
  says:

  Beste Marc,

  Na het lezen van bovenstaand artikel kon ik de drang om een reactie te plaatsen en mijn menig te geven niet tegenhouden, geheel volgens het gedachtegoed van recruitmentmatters!

  Ik als lezer van recruitmatters heb je de afgelopen jaren leren kennen als een kundig blogger die nooit een blad voor de mond neemt en zich door niets en niemand laat tegenhouden om als eerste zijn mening te geven, chapeau!

  Bij deze wil ik je dan ook met dezelfde vriendelijkheid vragen als in bovenstaand artikel omschreven om voortaan te wachten met een afzeik artikel over de proefversie van Jobpatrol tot de volledige versie gereed is, ik zal je hiervan telefonisch op de hoogte brengen en zodoende je als eerste in staat stellen de volledige versie van Jobpatrol te evalueren.

  Bij voorbaat dank!

  Menno Krijnen
  Jobpatrol