Manpowertop op skitripje

World Economic Forum Gisteren is in Davos het World Economic Forum weer van start gegaan. Deze bijdrage van de Zwitserse industrieel Klaus Schwab aan de wereldvrede heeft dit jaar als doel ‘Rethinking, Redesigning and Rebuilding the World.’

Vijf dagen lang socializen de zakelijke, wetenschappelijke en de politieke elite met telgen van koningshuizen, popdiva’s (m/v) en met elkaar. En weer is Manpower in het skigebied zwaar vertegenwoordigd.

Net als vorig jaar vertegenwoordigt deze derde uitzender in zijn eentje de hr-wereld. Met uitzondering van de CFO – wat heeft een boekhouder ook te melden? – is de fine fleur van de Amerikaanse bestuurstop present.

Zo doet topman Jeffrey Joerres mee aan maar liefst vier panelsessies om zijn visie op sociale media te verkondigen, en ook boardlobbyist David Arkless neemt zitting in vier panel.

De dames Barbara Beck en Françoise Gri, respectievelijk directeur EMEA en directeur Frankrijk beperken hun mening tot ‘gender in the workplace’. Het is niet verwonderlijk dat Manpower prominent in het rijtje sponsoren van het intellectuele alpenfestijn staat vermeld.

‘Rebuilding the World’
Zo alomtegenwoordig als de top van Manpower in het Zwitserse kloosterplaatsje is, zo afwezig hun concurrentie. Geen Ben Noteboom, geen Patrick de Maeseneire en ook geen Rob Zandbergen in Davos en ik vraag me af wat dat moet zeggen.

Zijn de heren bestuurders net een tikje minder idealistisch? Of visionair? Spreekt een ski-uitje in het oosten van Zwitserland net iets minder tot de verbeelding? Of is het gewoon nuchterheid die ze ervan weerhoudt om aan het ‘Rebuilden’ op ‘World’-niveau mee te doen?

De enige vertegenwoordiger van de hr-wereld uit de Lage Landen die wel ooit in Davos schitterde was voormalig Vedior-ceo Tex Gunning, maar dat was in de tijd dat hij nog bij Unilever werkte…

Geef een antwoord

1 Comment