Carrierescout was koekoeksjong!

Logotype CarrierescoutMedio april schreef ik een posting over mogelijke deelname van Continu in Carrierescout. Wat natuurlijk een heel merkwaardige situatie zou zijn omdat Carrierescout intermediairs (zoals Continu) juist besmet had verklaard.

Deze deelname werd met zoveel worden ontkend door de oorspronkelijke oprichter: Gijsbert Westerbeek, in reactie op de posting. Maar dat blijkt niet te kloppen!

Carrierescout is ondertussen failliet, maar het faillissementsrapport toont aan dat mijn vermoeden correct was: Continu had een belang van 33,3% in Webmissie, het bedrijf dat Carrierescout exploiteerde.

En dat ziet er in het faillissementsrapport als volgt uit:

image

Continu Recruitment BV bestaat niet, wel Continu Recruitment Services BV. En daar staat Siegfried Mulder als algemeen directeur genoemd. En dat is dezelfde Sigfried Mulder die als algemeen directeur van CS Investments, Continu Engineering, DTI en Continu Office werkzaam is.

Oftewel, een grootaandeelhouder in Carrierescout, de vacaturebank zonder intermediairs, was/is een club intermediairs. En dat maakt Carrierescout dus inderdaad tot een koekoeksjong. Weliswaar postuum, maar toch.

En het kan wel eens zijn dat de dood van Carrierescout van tijdelijke aard is, want een doorstart is op dit moment nog niet uitgesloten. Volgens het faillissementsrapport heeft zich een potentiele koper gemeld. Ik durf wel een gokje te wagen…

De site van Carrierescout is nog steeds live, dus wie weet gaat het er nog van komen. Het lijkt me overigens beter om dit concept niet te reanimeren. Carrierescout was tenslotte al bij haar start in vergaande staat van ontbinding.

Geef een antwoord

9 Comments
 • Anne
  says:

  Ter aanvulling op de reactie van Siegfried Mulder: ik weet dat Carrierescout gebruik maakte van het adressenbestand van de  werkzoekenden die zich ooit bij CRS hebben ingeschreven. Hoe kan dit als er geen belangenverstrengeling is?

 • Emiel Gerritsen
  says:

  @Siegfried. Waarom investeer je in een bedrijf die de concurrentie aangaat met je eigen onderneming? carrierescout richt zich immers op de zelfde klanten als de CRS Groep. Zie de vacatures die op de site staan dat is de zelfde sector als waar CRS in actief is. Zo word je toch een concurrent van je eigen medewerkers en bedrijf? Niet echt een verstandige investering blijkt wel weer… Hoe reageren jouw medewerkers op dit verhaal?

 • Marc Drees
  says:

  @Siegfried:
  Een duidelijk verhaal en in dit geval een wel heel vervelende fout van de curator.
  Dank voor de reactie en ik hoop dat je een volgende keer daar niet meer zo lang over hoeft na te denken. Kritisch volgen is iets anders dan hersenloos bekritiseren.

 • Siegfried Mulder
  says:

  Beste Marc en andere bloggers,

  Ik heb er enige tijd over nagedacht of ik wel of niet zou reageren, maar heb besloten om dit wel te doen, om allerlei aannames die bovenstaande teweegbrengt te verhelderen.

  Destijds heeft Continu Recruitment Services een loyale medewerker, Wieger Willems (die circa 8 jaar bij Continu Engineering gewerkt heeft) en een goede (ex) medewerker en tegenwoordig zakelijke relatie, Gijs Westerbeek, inderdaad geholpen met de opstart van Webmissie B.V. middels een financiering  in ruil voor een deel van de aandelen. Puur als investeerder, wetende wat het concept inhield.

  Nimmer heeft CRS en/of de werkmaatschappijen bemoeienis gehad met de dagelijkse leiding van Carrierescout, ook heeft geen enkele medewerker van CRS en/of de werkmaatschappijen toegang gehad tot de database van Carrierescout.

  Juist om ook maar enige betrokkenheid uit te sluiten is in 2008 besloten om de aandelen die CRS op dat moment had, te verkopen aan de bovenliggende management BV’s, juist om bovenstaande situaties te voorkomen. Echter door een onzorgvuldigheid (lees: grote fout) van de curator heeft deze in zijn rapport doen overkomen alsof CRS nog steeds aandeelhouder zou zijn.

  In het rapport van de curator staat gemeld dat er een potentiele koper zich heeft gemeld, het is mij nog steeds niet bekend wie het is, wel kan ik melden dat het geen BV is die ook maar op enige wijze gelieerd is aan de CRS Groep, of bovenliggende management BV’s.

  Met vriendelijke groet,
  Siegfried Mulder
  Algemeen directeur CRS Groep

 • Pieter Swegers
  says:

  Eén woord: hypocriet!

  Ben het helemaal eens met Mark. Afgegeven op bureaus terwijl de grootste aandeelhouden een detacheerder is. Lekker proberen van twee walletjes te eten. Ik zeg maar zo: boontje komt om zijn loontje.

  We missen er niets aan!

 • mark
  says:

  Goed speurwerk marc, heb de discussies een beetje gevolgd maar wat een achterbaks gedoe en mooi praterij dat er geen intermediars op mogen adverteren en dat ze kwaliteit leveren terwijl de cv’s en vacatures waarschijnlijk regelrecht bij continu terecht komen. Laat dat nu net het grootste cv schuivers bureau zijn die het niet nauw nemen met de normen en waarden in de branche.