De grote vijf: aantallen vacatures

piggy_bank Het gaat wel lekker bij de grote vacturesites, hoewel Monsterboard daar nog altijd een uitzondering op vormt. Als enige laat deze site op basis van de JobFeed cijfers nog altijd een ferme daling zien.

De aantallen vacatures zijn nog altijd niet om over naar huis te schrijven, maar dat komt natuurlijk omdat het effect van de Kerstdip in de cijfers zit. Pas over een week of 6 zijn deze helemaal uit de resultaten verdwenen. En dan weten we pas echt waar we met de vacaturesites staan in dit nieuwe jaar.

Voor de afgelopen week zijn dit de resultaten:

image 

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft. De kolom JobFeed is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst.

Bijna alle vacaturesites claimen min of meer gelijk te zijn gebleven in het aantal vacatures. Slechts JobTrack (+800) meldt een aanzienlijk hoger aantal vacatures. Tegelijkertijd is het opvallend om te zien dat JobFeed met name bij Monsterboard een aanzienlijk lager aantal vacatures constateert. Wat natuurlijk past in de lijn van dalende vacaturevolumes die deze site de laatste tijd laat zien.

De overige cijfers
De cijfers per site per week, over het afgelopen jaar:

Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

Monsterboard lijkt weer een heel klein beetje op te krabbelen, misschien komt het toch nog goed met deze vacaturesite. Ondertussen noteren Nationale Vacaturebank en met name Werk.nl aanzienlijk hogere aantallen nieuwe vacatures per week. Het is dus wel zaak dat Monsterboard haar zaakjes snel op orde krijgt, want anders is het ineens een middenklasser geworden. En dat zal in Amerika niet prettig worden gevonden.

Verder lijkt JobTrack toch onderweg naar een stevige vierde plaats, misschien wel in de buurt van Monsterboard. Had ik maar een kristallen bol!

Geef een antwoord

1 Comment