Ben ik de enige freelancer die het for-the-right-reasons doet?

Ben je net drie weken serieus aan de slag met je freelance praktijken ondanks alle kritieke berichten over de minieme overlevingskansen, komt lifehacker.com met het volgende bericht: Why you should think twice about freelancing. Ja, hela, ik begin het nu wel zat te worden om mezelf te verdedigen!

“If you think working from home means being better able to adjust your schedule for your kids, your housework, and other non-work commitments, you’re probably thinking about the life you’ll have years from now, when you’re established and billing at the rate you want. At the beginning, however, freelancing is a long, lonely journey toward establishment.” Lifehacker.com quote hier voor het gemak even Freelance Folder, die op haar site de 12 redenen om NIET te gaan freelancen fijntjes opnoemt (tussen haakjes mijn commentaar):

1. To sleep in all day and leave work early
2. Freelancing will make you rich
(Daar ben ik niet commercieel genoeg voor, helaas)
3. You hate working with people
(Herken je jezelf al, Marc?)
4. To spend the day with your kids
(Heb ik niet)
5. You kan charge whatever you want
(Kijk naar mijn commentaar bij puntje 2)
6. Freelancing is an easy job
(Ik heb het stervensdruk, dus dit kan ik niet beamen)
7. To keep up with the household chores
(Goed, ik geef toe, schuldig)
8. Work will just come to you
(Not. True.)
9. No boss!
(Nu moet ik streng zijn voor mezelf, ook niet makkelijk)
10. You’ll save lots of money
(Ja?)
11. You’ll have more free time
(Whahaha)
12. Your family will respect you more
(Mijn moeder is vooral heel erg bezorgd, geloof ik)

Ik ging eigenlijk gewoon voor het kiezen van mijn eigen uren, klanten en werkzaamheden die helemaal bij me passen. Ben ik nu een uitzondering? Dat geloof ik toch niet…

Note: tot 1 mei werk ik 3 dagen bij ikki.nl. De rest van de week werk ik aan watvindikvanjou.nl en mijn eigen bedrijf. Op recruitmentmatters.nl blog ik over het wel en wee van een nieuwbakken freelancer.

Geef een reactie

5 Comments