FreelanceFocus: spammende en graaiende koppelbazen

Logo en logotype FreelanceFocus Vandaag kreeg ik spam afkomstig van het FreelanceFocus team onder de titel: FreelanceFocus; snel en eenvoudig de juiste opdrachten vinden en tevens een aantrekkelijke extra bonus verdienen!

Wat FreelanceFocus voorstelt is niets minder dan een pyramidespel: door een netwerk van collega freelancers aan te melden, kun je naast je eigen uurtarief ook nog eens een aardige extra bonus per maand verdienen.

Zo ziet de homepage van de site er uit:

FreelanceFocus | Homepage

Homepage FreelanceFocus

Ook daar prominent aandacht voor de bonus die ik kan verdienen. Welke freelancer kan dat nou weerstaan? Laat ik maar eens kijken wat die aantrekkelijke/aardige extra bonus nou precies voorstelt.

Bonus of fooi?
FreelanceFocus berekent een bemiddelingsfee van EUR 5 per gewerkt uur. Zeker niet schokkend, maar daarvoor doen ze niets anders dan het beschikbaar stellen van een zoekmachine met CV database via Internet. En met enig volume is dat dan wel weer heel erg goed verdienen

Maar FreelanceFocus is een altruïstische toko. Want ze is bereid de freelancer een deel van deze bemiddelingsfee terugverdienen in de vorm van een bonus

Dus; die aantrekkelijke/aardige bonus is altijd minder dan EUR 5 per uur? Wacht even, wat is daar nou aantrekkelijk of aardig aan? Nou ja, dat hangt er vanaf. Want wat moet ik daarvoor doen? Nou, dat is heel wat meer dan wat FreelanceFocus doet om die EUR 5 in eerrste instantie voor zichzelf te verdienen!

Geen bonus! Niet eens een fooi…
Je moet namelijk jouw eigen netwerk aan freelancers ‘aanbrengen’. Dit is het eerste niveau van de pyramide. En als die freelancers vervolgens ook weer hun netwerk aanbrengen is dat het tweede niveau van de pyramide. O ja, daar stopt het voor jou als freelancer in de zin van de bonus. Ook al brengt dat tweede niveau nog massa’s nieuwe freelancers binnen via een derde, vierde en volgende niveau’s. Bijzonder…

Na al dat aanbrengen sta je klaar om je bonus te ontvangen. Maar wacht, niet zo snel. Er is ook nog even het FreelanceFocus level:

FreelanceFocus bepaalt op basis van een aantal componenten, zoals aantal gewerkt uren en aantal gewerkte uren in jouw netwerk, wat jouw FreelanceFocus-level is. Dit level bepaalt vervolgens hoeveel procent van de bemiddelingsfee over de door jou gewerkte uren via FreelanceFocus als bonus aan jou wordt toegekend. Daarnaast bepaalt het level hoeveel procent van de bemiddelingsfee van de gewerkte uren van personen in het eerste en tweede niveau van jouw netwerk aan jou als bonus wordt toegekend.

Wat een gigantische lulkoek! In normaal Nederlands: FreelanceFocus zal zijn uiterste best doen om zoveel mogelijk van de bemiddelingsfee in eigen zak te houden en zo min mogelijk uit te keren.

Om de stupiditeit af te maken; je moet ook nog eens je eigen CV helemaal invoeren bij FreelanceFocus. En daar bijhouden. Zou deze toko nog nooit van LinkedIn hebben gehoord? O ja, en er is natuurlijk ook geen registratie bij College Bescherming Persoonsgegevens.

Conclusie
FreelanceFocus is blijkbaar een club die denkt dat freelancers collectief achterlijk zijn. En die ook nog eens alle regels van privacy en anti-spam aan haar laars lapt. En zich daarmee als een volstrekt onbetrouwbaar clubje koppelbazen presenteert met slechts één doel: zoveel mogelijk geld verdienen over de rug van anderen.

Achtergrond
Freelance Focus BV kent een tweetal bestuurders: Miscanti BV en Fusion Enterprises BV. Miscanti BV is eigendom van Raoul Doeleman, die volgens zijn LinkedIn profiel managing consultant bij Yenlo BV is. Fusion Enterprises bestaast weer uit twee BV’s, R&S van der Zwan Holding en Wamoco Holding. R&S van der Zwan Holding BV is eigendom van Ruben van der Zwan; directeur bij Yenlo BV. Wamoco Holding BV is eigendom van Maarten de Waal, eveneens directeur bij Yenlo BV.

Geef een reactie