De grote vijf: aantallen vacatures

piggy_bank Het gaat wel redelijk bij de grote vacaturesites; met uitzondering van Monsterboard. Daar is nog altijd sprake van dalende aantallen vacatures. Het probleem bij deze site lijkt zo langzamerhand chronisch te worden.

Daarmee vormt Monsterboard een negatieve uitschieter op een altijd nog sombere vacaturemarkt. Want hoewel de andere sites enige groei laten zien, gaat het ook daar niet van harte. Maar groei is groei, zullen we maar zeggen

Voor de afgelopen week zijn dit de resultaten:

Cijfers grote vijf vacaturebanken, week 5 versus 6 

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft. De kolom JobFeed is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst.

Nationale Vacaturebank, Vacaturekrant en JobTrack laten allen een groei van zo’n 300 – 400 vacatures zien, Werk.nl staat stil. Monsterboard is de enige vacaturesite die een achteruitgang laat zien. Tegelijkertijd is het ook de enige site waar de afstand tussen de eigen cijfers en die van JobFeed blijven oplopen, in het voordeel van de eigen cijfers. Een vreemde situatie.

De overige cijfers
De cijfers per site per week, over het afgelopen jaar:

Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

Werk.nl en Nationale Vacaturebank laten de afgelopen week kleine dalingen zien, de andere drie sites laten een groeiend aantal nieuwe vacatures aantekenen. Waarbij met name de groei van JobTrack explosief mag worden genoemd.

Daarmee heeft JobTrack voor week 5 ook direct de 3e plaats ingenomen. Dat was in week 3 al een keer het geval, maar deze keer stijgt de site toch wel erg ver boven Monsterboard uit. En ook Vacaturekrant lijkt steeds dichterbij te kruipen. Het is alsof de kleintjes een serieuze aanval doen op de bronzen plak.

Waar in het begin van deze serie van de grote vijf nog een comfortabele afstand bestond tussen de grote drie aan de ene kant en JobTrack en Vacaturekrant aan de andere kant is er nu eerder sprake van een top twee. Plus drie aanzienlijk kleinere sites.  Het kan verkeren…

Geef een antwoord

1 Comment