Götz verruilt Monster voor ambitieus VNU

Mark GötzMark Götz is vanaf begin februari Product Director Recruitment bij VNU Media. Daarvoor heeft hij al een aantal maanden als consultant gewerkt en die samenwerking is blijkbaar zo goed bevallen dat er nu een vaste verbintenis van is gemaakt.

Niet verwonderlijk, tenslotte kennen Quintin Schevernels (COO VNU Media) en Götz elkaar nog uit de tijd dat ze samen bij de Telegraaf werkten. Waarna Götz bij Monster VP Product werd en daarmee verantwoordelijk voor Monster’s Global Core Seeker Experience. Wat dat dan ook mag betekenen…

VNU kan de ervaring van Götz bij Monster uitstekend gebruiken. Want er wordt in alle stilte gewerkt aan een ambitieus project onder de codenaam San Diego. Dit project behelst de bouw van een nieuw online recruitment platform waar op termijn alle recruitment sites van VNU gebruik van gaan maken.

VNU Media heeft in de afgelopen jaren ervaring opgedaan met een standaard recruitment platform: Adicio. Intermediair is het onvrijwillige slachtoffer geweest van dit mislukte experiment. Dat nu voor deze site gelukkig aan z’n einde lijkt te zijn gekomen.

Een reden van de mislukking ligt in de gebrekkige aanpasbaarheid van dit standaard platform. Het is dan ook niet verwonderlijk dat een hoge mate van flexibiliteit een belangrijke eis voor het nieuwe platform is. Zodat de verschillende sites specifieker naar de eigen wensen & behoeften kunnen evolueren.

In een dynamische en onvoorspelbare markt is flexibiliteit natuurlijk een groot voordeel maar komt met een keerzijde: complexiteit. Als je alles wilt kunnen configureren moet je verdomd goed weten wat je doet. Maar ja, daar hebben ze nu dus Götz voor.

De ambitie van VNU is groot, want dit nieuwe platform moet de beste recruitment sites van Nederland gaan opleveren. We zullen er nog wel even op moeten wachten; naar alle waarschijnlijkheid kunnen we pas vanaf het laatste kwartaal van 2010 de eerste resultaten aanschouwen.

Ik kan bijna niet wachten!

Met dank aan Quintin Schevernels voor achtergrondinformatie over het San Diego project

Update (13:51): Ter voorkoming van enig misverstand, de observatie ten aanzien van Adicio is afkomstig van de auteur, Schevernels heeft uitsluitend informatie over het San Diego project verstrekt.

Geef een antwoord

4 Comments