International Recruitment Rally, 3

Piet Derriks Na Mensink volgt nu een case study op basis van een ingezonden vraagstuk. En de presentatie wordt verzorgd door Piet Derriks, 
International director The Network, onder de weinig verrassende titel: Internationale Recruitment Case Study.

Helaas was ik veel te druk bezig met de posting over Job Mensink om de presentatie van Derriks te volgen. Met uitzondering van een nieuwtje over The Network, het samenwerkingsverband van vacaturesites.

Dat samenwerkingsverband ziet er namelijk zo uit:

image Partners van The Network

Ja, ik zie het ook! In de VS staat Yahoo!HotJobs als partner. En HotJobs is door Yahoo! verkocht aan Monster. Damn! The Network was juist opgericht om tegenwicht te bieden aan de grote vacaturesites uit de VS: Monster en Careerbuilder. Pikt één van die twee reuzen nou net die nummer drie van de VS in. Wat nu?

Tja, één ding is duidelijk, de samenwerking tussen HotJobs en The Network komt tot zijn eind. Maar volgens Derriks is men in gesprek met een aantal ‘interessante’ partners om dit gat op te vullen.

Waarbij hij merkwaardig genoeg zowel generieke als niche vacaturesites noemt. Wat merkwaardig is, omdat The Network gebruikelijk alleen met de onafhankelijke nummer 1 of 2 van een land wil werken. Wat natuurlijk altijd een generieke vacaturesite is.

Tja, in de VS wordt dat natuurlijk een probleem. Maar volgens Derriks komt hier uiterlijk over drie maanden duidelijkheid over. Goed, dat wordt dus wachten…

Geef een antwoord

3 Comments