Komt de lente er eindelijk aan?

De komende weken worden bijzonder spannend. Ik heb het over de ontwikkeling van het volume aan nieuwe vacatures dat online wordt geplaatst:

Nieuwe vacatures per week (week 49 2009 – week 5 2010)

Nieuwe vacatures per week (week 49 2009 – week 5 2010)

De grafiek toont het aantal nieuwe vacatures op weekbasis, geplaatst tussen eind november 2009 en de eerste week van februari 2010. De pijlen geven het verschil aan tussen de Kerstdip resp. het daarop volgende herstel in deze twee jaar.

In vergelijking met vorig jaar was de Kerstdip fors dieper, maar belangrijker wordt natuurlijk het herstel na die dip. En op dit moment brengt dat herstel ons nog niet op het nivreau van vorig jaar, hoewel het verschil zeer beperkt is.

Maar de komende weken kunnen dat beeld nog fors veranderen, tenslotte fluctueert het weekvolume aan nieuwe vacatures sterk. Het is dus zeker mogelijk dat we een beter voorjaar tegemoet gaan dan dat van 2009, toen de crisis ons in het middenrif raakte.

Het zou ook verdomd prettig zijn als dat zou gebeuren, tenslotte heeft de gloom en doom op de arbeidsmarkt nu meer dan een jaar geduurd. Deze week lijkt er eindelijk een einde aan een lange winter te komen, misschien gaat de kou ook wel uit de lucht voor de vacaturevolumes. Ik ga voor de zekerheid een kaarsje branden…

Geef een antwoord

1 Comment