De grote vijf: aantallen vacatures

piggy_bank Het is deze week een gemixed beeld, stijgers, dalers en een stilstaande site. Oftewel, van alles wat. Al met al is er niet veel bijzonders te melden. Het is de eerste rustige week, en misschien is dat ook wel eens prettig.

Daar staat tegenover dat ik groei wil zien. En dat is dus groei in de aantallen nieuwe vacatures bij de vijf grootste vacaturesites van Nederland. Want zonder groei is er geen herstel van de arbeidsmarkt. Verdomme!

Voor de afgelopen week zijn dit de resultaten:

Cijfers grote vijf vacaturebanken, week 6 versus 7

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft. De kolom JobFeed is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst.

Werk.nl en JobTrack (+700 vacatures) laten een gezonde groei ten opzichte van vorige week. Vacaturekrant staat stil terwijl zowel Nationale Vacaturebank als Monsterboard (-300 vacatures) wat inzakken. Voor elk wat wils dus deze week.

De overige cijfers
De cijfers per site per week, over het afgelopen jaar:

Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

Monsterboard laat een beetje herstel zien; gelukkig voor deze website stort JobTrack weer helemaal in elkaar. Dat bektent in ieder geval dat Monsterboard voorlopig de derde plaats weer boven de kleinste twee vacaturesites uit steekt. Overigens op respectabele afstand van de twee reuzen in ons land: Nationale Vacaturebank en vooral Werk.nl.

Geef een antwoord