Langdurige werkloosheid in VS

Sinds het afgelopen jaar is in de VS een nieuwe onderklasse aan het onstaan: niet werkende werkzoekenden die langer dan een half jaar werkloos zijn:

Calculatedriskblog: Ontwikkeling langdurige werkloosheid in de VS

Calculatedriskblog: Ontwikkeling langdurige werkloosheid in de VS

Een dergelijk dramatische situatie is sinds de 2e wereldoorlog niet voorgekomen; de zware economische crisis van 1982 komt zelfs niet in de buurt.

Op dit moment zijn meer dan 6 miljoen mensen langer dan een halfjaar werkloos; ruim 4% van de beroepsbevolking. Werkloosheid in de VS is geen pretje, en onvergelijkbaar met de Nederlandse situatie.

Een werkloosheidsuitkering in Amerika is het best te omschrijven als een redelijke fooi en duurt normaal gesproken maar heel kort. Gezien de ernst van de situatie is de duur van de uitkering al meerdere malen verlengd, maar ondertussen zijn de uitkeringsinstanties in de meeste staten al technisch failliet… Als een gevolg hiervan dreigen miljoenen Amerikanen zonder uitkering de crisis uit te moeten gaan zitten. Terwijl er nog altijd geen eind is gekomen aan diezelfde crisis. Eeen zeer akelig vooruitzicht

Deze 4% van de beroepsbevolking levert in ieder geval geen bijdrage aan een eventueel herstel van de Amerikaanse economie. Het hoofd boven water houden is al vrijwel onmogelijk, zeker als je eigen huis technisch gesproken ook al onder water staat.

Geef een antwoord