Vacatures per regio: lekker hoor

VacaturemonitorDe afgelopen drie weken staan nog altijd in het teken van groei. Tenminste, voor drie van de vier regio’s. En dat is natuurlijk goed nieuws. Hoewel de groei wel wat minder was dan vorige week.

De komende weken worden spannend. Want waar vorig jaar de neergang begon, zou het fijn zijn als we dit jaar de zaak droog weten te houden. Gewoon traag maar gestaag blijven groeien. Of stilstaan. Alles is prima, zolang we maar niet gaan dalen.

Dit is de grafiek voor de afgelopen drie weken:

Vacatures per regio: week 4 – 6

 Vacatures per regio: week 4 – 6

In vergelijking met vorige week zijn dit de resultaten:

  • Zuid: 0,0%
  • West: +0,1%
  • Oost: +0,2%
  • Noord: +0,2%

Groei bij alle regio’s met uitzondering van Zuid-Nederland. Die desondanks boven de resultaten van vorig jaar uit blijft steken. Net als West- en Noord-Nederland. Slechts Oost-Nederland blijft nog altijd onder de resultaten van vorig jaar.

Over het afgelopen jaar ziet het er zo uit: 

Vacatures per regio: afgelopen 52 weken Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

Leuk! Alle lijntjes, weliswaar met uitzondering van Zuid-Nederland, wijzen gezellig omhoog. Dat moeten die regio’s zien vast te houden. Niet meer afzakken zoals in 2009 maar gewoon vasthouden en uitbouwen. O ja, en Oost-Nederland moet wat harder z’n best doen.

Verantwoording
CBS indeling die Nederland in een viertal regio’s opdeelt:

  • Zuid-Nederland: Noord-Brabant en Limburg
  • West-Nederland: Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland
  • Oost-Nederland: Overijssel, Gelderland en Flevoland
  • Noord-Nederland: Groningen, Friesland en Drente

Cijfers en ranglijst van nieuwe vacatures zijn gebaseerd op JobFeed. Jobfeed is een initiatief van Textkernel.

Geef een antwoord