Tweep Like Me: Leuk en handig

Logo Tweep Like Me Nadat ik al geruime tijd op Twitter de nodige tweets over het onderwerp voorbij had zien komen, besloot ik gisteren om het ook zelf eens te proberen: Tweep Like Me.

Via deze site kan je ‘gelijk gestemde’ Twitteraars ontdekken. Die je ook direct via Tweep Like Me kan gaan volgen (of ontvolgen, als je ze al volgt). Wat natuurlijk precies het doel van deze site is.

Nou heb ik helemaal geen zin om nog meer mensen te volgen, maar het is altijd leuk om te kijken wat Tweep Like Me te bieden heeft.

Het proces is simpel genoeg, ik meld me aan via Twitter, en vervolgens gaat er op de achtergrond geheimzinnig worden gerekend. In mijn geval duurde dat zo’n tien minuten. Om vervolgens een lijst van 100 mensen op te hoesten, waarvan dit de top 10 zijn:

TweepLikeMe | Resultaat

Nou; daar verrast Tweep Like Me mij toch zeer positief! Wat een interessante lijst, met uitzondering natuurlijk van de nummer 10. Maar die kapitale blunder kan ik Tweep Like Me wel vergeven.

Wat ik ook heel fraai vind is de mogelijkheid om de tweets van potentieel interessante Twitteraars te bekijken, zonder ze al meteen te moeten volgen. Een slimme feature die het doel van deze site onderstreept.

Tja, en dan kan je dus volgen en ontvolgen. Zoveel is duidelijk. Ik heb met de paar mensen die ik volg al teveel informatie per dag. Ik kan er niet nog meer bij hebben. Maar voor verzamelaars is dit een handige tool! En voor recruiters misschien ook wel…

Geef een antwoord

4 Comments