DumpJeVacature: vreemde naam voor dode site

Logo en logotype DumpJeVacature Een tweet van Geert-Jan Waasdorp zette mij vanochtend even aan het werk. Waasdorp kwetterde over een site met de merkwaardige naam: DumpJeVacature. Intrigerend genoeg om op onderzoek uit te gaan.

DumpJeVacature blijkt echter een dode site te zijn. Wat direct opvalt als je de plaatsingsdatum van alle (20) vacatures bekijkt: maart 2009. En iets dieper graven levert aanvullend bewijs.

Want volgens de site is DumpJeVacature onderdeel van het bedrijf Echadi E-commerce. En dat is heel vreemd, want deze eenmanszaak heeft volgens de KvK haar activiteiten per 22 juli 2009 gestaakt:

image Sterker nog, het bedrijf had niets met personeelsbemiddeling te maken, maar met taxibemiddeling. Wat een vreemde situatie…

Echadi E-commerce was van Rochedi Echadi. De enige link die zou kunnen bestaan is met Emed Rochadi, die volgens LinkedIn sinds november 2008 als Account Manager bij Careerbuider werkt. Maar dat is puur giswerk.

Hoe dan ook, het is bijzonder vreemd om een site te zien van een bedrijf die al 9 maanden geleden is begraven. Waarom wordt er toch door niemand op dit soort zaken gelet? Internet is bezaaid met commerciele sites waarvan het achterliggende bedrijf allang dood en begraven is. Iets voor een volgend kabinet?

Geef een antwoord

3 Comments
 • Achterhoeker
  says:

  Hoezo overdrijven? Gewoon gelijk de hoogste overheidsorgaan inschakelen omdat de webpagina van een opgeheven onderneming nog in de lucht is. Stel je eens voor, duizenden bezoekers worden gewoon in de maling genomen.

 • Rochedi
  says:

  Zoals je zelf aangaf is de site nu wel online maar niet actief ..in jouw worrden een dode site…De bedoeling is om deze site nieuw leven in te blazen zodra ik op rustig vaarwater ben.Ik heb het nu te druk met ander werk. Zoals je ook aangaf is er ook geen kvk  op dit moment en zodra ik weer volop ga werken aan dump je vacature .nl zal er weer een kvk komen en zullen de banen recenter zijn dan maart 2009.

  Niet gelijk zo negatief doen.