De val van Monsterboard in beeld

Monsterboard heeft zich nauwelijks hersteld van de Kerstdip en laat sinds het begin van 2010 dramatisch lage aantallen nieuwe vacatures zien in vergelijking met de laatste weken van vorig jaar:

Monsterboard: Aantal nieuwe vacatures: week 44 2009 – week 7 2010

Monsterboard: Aantal nieuwe vacatures: week 44 2009 – week 7 2010

Geef een antwoord

13 Comments
 • R. Sluijs
  says:

  Monsterboard heeft zelf ook niet zoveel werknemers meer op de salesafdelingen. Er is een duidelijke leegloop gaande bij hen wat eigen mensen betreft.

 • Esranur Kaygin
  says:

  Het is ook zo dat er een aantal werving en sellectie specialisten, monsterboard vol benutten.
  Sommigen hebben zelfs hier speciaal iemand voor in dienst om iedere bruikbare cv er af te halen voor dat iemand deze cv heeft gezien.
  Wat overblijft hebben de meeste bedrijven niet veel aan en zo wordt monsterboard het niet waard om een budget voor uit te trekken.

  Ik vraag mij dan ook eerder af wat dan de nieuwe speler word.
  Want werkloos Nederland moet ergens zijn CV kwijt, helemaal nu er geen budget meer is voor reintegratie!

 • henri bouwknegt
  says:

  Zou Monsterboard eenzelfde daling in omzet hebben? Ik denk het niet. Ik vermoed dat de huidige klanten veel meer betalen per plaatsing dan vorig jaar (gebaseerd op een offerte die ik begin dit jaar ontving, dus helemaal repre is het niet en gebaseerd op de aanname dat vooral partijen met grote volumes afhaken).
  Hoe dan ook, het zou kunnen dat Monsterboard gewoon geld aan het verdienen is. Misschien wel meer dan vorig jaar.

 • Werkdate
  says:

  Het is tijd voor een nieuwe kijk en een omslag in werk. Aanbod anders te profileren. En kijken naar wat een mens aan talenten en kunde in huis heeft.
  De tijd van platte teksten en zoeken in stapels papieren is bijna voorbij. Wie ben jij en wat wil je?

  Claudia Brugman

 • Marc Drees
  says:

  @Hans:
  De bron is JobFeed, en Monsterboard levert zelf deze spider een feed aan met nieuwe vacatures. JobFeed vergelijkt deze vervolgens met de reeds bestaande vacatures om de werkelijk nieuwe vacatures te identificeren.
   
  De meest waarschijnlijke optie is dat een of meer grotere volumecontracten zijn weggevallen bij Monsterboard. Dit zijn dus grote vacatureleveranciers zoals uitzenders of werving & selectiebureaus. Veel volume tegen een relatief zeer laag tarief, maar bij elkaar toch altijd nog goed voor een grote zak met Euro’s.
   
  Deze partijen (uitzenders en W&S bureaus) hebben collectief een zeer slecht jaar achter de rug en hebben hun contracten met Monsterboard niet uitgenut. Ze hebben hetzij op eigen initiatief besloten niet langer gebruik te maken van Monsterboard, danwel zijn de onderhandelingen over een nieuw jaarcontract niet tot een goed einde gebracht.
   
  Hoe het ook zij, Monsterboard heeft een enorm volume aan vacatures verloren, waardoor de site op zeer grote afstand van Werk.nl en Nationale Vacaturebank de nummer drie positie bezet van sites met de meeste vacatures. En dan heb ik het vanzelfsprekend niet over vertical search engines.

 • Hans
  says:

  Uit welke bron(nen) haal je dit? Hebben ze wellicht een aantal grote klanten verloren of heeft een grote groep klanten Monster de rug toegekeerd?