Twacatures nu al overleden?

Logotype Twacatures Eind november 2009 was er de ongetwijfeld grappig bedoelde stupiditeit van SalesProfs, Twacatures en Studentpool die met de hastag #doodhetmonster de strijd wensten aan te gaan met Monsterboard en consorten.

Grappig bedoeld omdat deze Calimero’s zich afzetten tegen marktleiders. Stupide omdat ze het via tweets de wereld in slingerden. En wat wordt getweet wordt ook gelezen…

Ondertussen lijkt de eerste van deze drie musketiers alweer te zijn overleden: Twacatures. Zoals I-kloon vandaag opmerkt zijn er sinds medio december geen nieuwe vacatures op deze site te vinden.

De eigenaar van Twacatures (Evert Semeijn) nodigde me via een reactie op 1 december nog uit voor een persoonlijke rondleiding door, over en achter twacatures.nl om je te laten zien waar wij echt mee bezig zijn.

Een uitnodiging die ik dus heel snel had moeten aannemen om nog iets van Twacatures in leven te zien. Maar die ik aan me voorbij heb laten gaan omdat de site geen enkele vernieuwing toonde, anders dan op de Twitter hype mee te surfen.

Vernieuwingen?
Een nieuwe speler in het overvolle domein van vacaturesites dient met echte vernieuwingen te komen en niets slechts met een op Twitter gebaseerde aanhaaknaam. Semeijn kwam, volgens eigen zeggen, met de volgende ‘vernieuwingen’: Geen lange formulieren met veel verplichte velden, uren wachten tot je vacature online staat of een slechte helpdesk. 

Ja, dat is inderdaad het probleem met alle grote vacaturesites waar opdrachtgevers massaal op afhaken om vervolgens als lemmingen masse op Twacatures over te willen stappen… Hoe verzin je het?

En dan het volgende: Daarnaast proberen wij door een integratie van LinkedIn er voor te zorgen dat het voor kandidaten makkelijker is om te solliciteren. Ja, dat heet de LinkedIn API, en is voor iedereen beschikbaar. Dat is dus heel snel te realiseren? Nee, deze functie is pas beschikbaar vanaf versie 2.0 die eind 2010 online gaat. Wat? Waarom? Nou:

Ontwikkelingen kunnen bij ons helaas niet zo snel gaan, omdat wij klein zijn, maar plannen en verbeteringen zijn er nog volop!

Klein = langzaam? Die is nieuw…

Overpeinzingen
Nieuwe initatieven in een overvolle markt zullen met echte vernieuwingen moeten komen, en ook dan is succes zeker geen garantie. Maar een aanhaaknaam en studentikoze stupiditeiten leveren niets op.

Als we Twacatures terug zien keren in het land der levenden zou de site er goed aan doen echte verbeteringen te realiseren en met een onderscheidend aanbod te komen. Want tot op heden is er niets wat de site memorabel heeft gemaakt. Met uitzondering van die hastag…

Geef een antwoord