Vacatures per regio: akelig…

VacaturemonitorEn de afgelopen drie weken zijn wat minder positief verlopen dan periode daarvoor. En dat is knap vervelend. Want dat beteken dat de meeste regio’s zijn gezakt. En plotseling vrijwel allemaal onder de resultaten van vorig jaar zitten.

Alleen Noord-Nederland blijft het goed doen vergeleken met vorig jaar. Het is zelfs de enige regio die de afgelopen drie weken nog een groei heeft laten zien. Erg knap! Alleen jammer dat het de kleinte regio van de vier is…

Dit is de grafiek voor de afgelopen drie weken:

Vacatures per regio: week 5 – 7

Vacatures per regio: week 5 – 7

In vergelijking met vorige week zijn dit de resultaten:

  • Zuid: -0,5%
  • West: -0,3%
  • Oost: -0,2%
  • Noord: +0,1%

Dit zijn redelijke rampcijfers. Vergeleken met vorig jaar zijn de verschillen weer erg groot geworden. Gelukkig redt Noord-Nederland de eer door boven de resultaten met vorig jaar uit te blijven stijgen.  Alle andere regio’s blijven ver onder de resultaten van 2009 steken als gevolg van de forse dalingen.

Over het afgelopen jaar ziet het er zo uit: 

 Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

 Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

Tja, de lijntjes duiken alweer naar beneden, met uitzondering van Noord-Nederland. En die duikeling is geen goed teken. Het is slechts te hopen dat de regio’s niet weer net zo diep duiken als vorig jaar.

Verantwoording
CBS indeling die Nederland in een viertal regio’s opdeelt:

  • Zuid-Nederland: Noord-Brabant en Limburg
  • West-Nederland: Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland
  • Oost-Nederland: Overijssel, Gelderland en Flevoland
  • Noord-Nederland: Groningen, Friesland en Drente

Cijfers en ranglijst van nieuwe vacatures zijn gebaseerd op JobFeed. Jobfeed is een initiatief van Textkernel.

Geef een antwoord