Lifebrander: dood hout

Logo en logotype Lifebrander Een kleine 2 maanden geleden ging Lifebrander live. Lifebrander is een personal branding site. De zoveelste, hoewel dit binnen het Nederlandse domein natuurlijk nog ernstig meevalt.

En Lifebrander zal de nodige traffic gaan krijgen, want de site staat vandaag in de serie Site gespot van Frankwatching. En dat staat ongetwijfeld garant voor een paar duizend bezoekers.

Maar ja, vinden die bezoekers van Lifebrander dan iets van waarde op de site? Dat is de vraag die ik mezelf stelde en maar meteen heb proberen te beantwoorden.

De homepage
Dit is hem dan, de homepage van Lifebrander:

Lifebrander | HomepageDe overbekende Web 2.0 glassy look. Een wat afgelikte boterham maar voor niet-designers vast nog aantrekkelijk. Belangrijker is wat ik op de site kan doen:

Lifebrander is een nieuwe manier om online je CV te maken, te verzenden en te beheren.

Zouden de makers wel eens naar Visual CV of één van de talloze andere personal branders hebben gekeken? Dan zouden ze moeten weten dat die nieuwe manier ondertussen ook alweer redelijk oud is geworden.

Maar Lifebrander reutelt vrolijk voort en vertelt mij wat ik allemaal voor voordelen misloop als ik mijn CV niet online zou zetten. Bij Lifebrander wel te verstaan:

  1. Werkgevers en/of opdrachtgevers kunnen je makkelijk vinden
  2. Je wordt op Google snel gevonden (persoonlijke URL)
  3. CV op één plek beheren
  4. intermediairs, opdrachtgevers en of werkgevers snel een CV toezenden.

Het is me toch wat. Wat een voordelen. Je zou er bijna van gaan kwijlen, als er ondertussen tientallen gelijksoortige sites als paddestoelen uit de grond zijn geschoten. Waarbij er ook alweer een aantal het onvermijdelijke loodje hebben gelegd.

En helaas heeft Lifebrander haar enige meerwaarde nog niet online: Lifebrander | Importeren pagina Het uploaden van je LinkedIn profiel is binnenkort online… Tja, daar heb je als gebruiker dus geen kloot aan. Want wat is binnenkort online? En hoe lang staat die tekst daar al? Meld als site dan minstens wanneer deze import functie beschikbaar komt.

Verder kan je op multimediaal gebied de wereld en zijn ouwe moer uploaden. Wat redelijk zinloos is als je geen CV hebt op een site die als online CV verzamelaar de geschiedenis in wil gaan.

Je kan natuurlijk voor een dood door 1.000 sneden kiezen door je CV voor de zoveelste keer met de hand in te voeren:

Lifebrander | Gegevens bewerkenMaar ik ben dat toch echt niet van plan. En met mij ongetwijfeld de meeste bezoekers. Tenzij ze wanhopig zijn. Of een frontale lobotomie hebben ondergaan…

De meerwaarde van deze site zou onder meer uit de fraaie presentatie van het CV moeten komen. Er zijn overigens maar 4, sterk op elkaar lijkende, templates waarvan de kleur en het lettertype kan worden aangepast:

Lifebrander | Voorbeeld CVWil je meer, dan zal je een premium account moeten nemen. Jawel, Lifebrander heeft ook een betaalde variant. Voor maar liefst EUR 75 per jaar:

Lifebrander | Vergelijking gratis en premium account Toe maar, een hoop geld voor een eigen CV ontwerpje. Want verder zit er geen meerwaarde in dat betaalde account.

Ook prettig; Lifebrander heeft geen registratie bij het College Bescherming Persoonsgegevens en is daarmee dus in overtreding. Niet uniek, wel ongekend slordig voor een site die CV’s wenst te verzamelen.

Conclusie
Kort gezegd: Lifebrander is een me-too site zonder enige meerwaarde binnen het overvolle domein van personal branding sites. Daarnaast is er natuurlijk maar één echte personal branding site die in het professionele domein serieus kan worden genomen: LinkedIn. De rest is slechts dood hout. Inclusief Lifebrander.

Geef een reactie

6 Comments