USG moffelt welkomstbonus weg

Herman van Campenhout Tijdens de aandeelhoudersvergadering van USG People heeft de kersverse topman Herman van Campenhout ‘op eigen initiatief’ zijn welkomstbonus ingeleverd. Dat meldt het bedrijf vandaag in een persbericht.

Maar uit het remuneratierapport van het bedrijf blijkt dat de aandelen al gestort zijn. Althans – dat staat in een passage, die USG People gisteren in alle stilte uit het rapport heeft geschrapt. Gelukkig heeft RecruitmentMatters de screenshots nog.

Tijdens de bijzondere aandeelhoudersvergadering die vanmiddag in Almere werd gehouden, deed de kersverse topman publiekelijk afstand van zijn ‘sign-on bonus’, een pakket van 20.000 aandelen. Volgens de Vereniging van Effectenbezitters, die bij de vergadering vertegenwoordigd was en het bestuur over de bonus bevroeg, wilde de kersverse ceo ‘daarmee een gebaar van goede wil maken.’ VEB-woordvoerder David Tomic stelt ook dat USG People tijdens de vergadering geen extra informatie over de afkoopsom van Ron Icke wilde geven.

Georkestreerd
Erg nobel is het wel om een kwart miljoen euro te laten liggen. Met zijn offer maakt Van Campenhout een einde aan de omstreden mogelijkheid dat hij profijt kan hebben bij het uitverkopen van USG People.

Niettemin zal Van Campenhout zijn gebaar gisteren al hebben voorbereid. Dat blijkt uit het feit dat het remuneratierapport maandag in alle stilte is vervangen door een nieuwe versie (de dato 1 maart 2010), waarin met geen woord meer naar het welkomstcadeautje wordt verwezen.

Met die nieuwe versie probeert USG People de geschiedenis met een typex-stift te herschrijven. Gelukkig hadden wij ‘m tijdig op onze harde schijf opgeslagen. Lees maar, het stond er echt, in de versie van 10 februari 2010:

image‘Sing on’
Lees zorgvuldig: niet alleen heet de welkomstpremie – achteraf heel ironisch – ‘sing-onbonus’, er staat ook dat Van Campenhout ‘heeft […] ontvangen’. En dus niet dat hij pas na goedkeuring van de aandeelhouders ‘zal ontvangen’. Dat is geen corporate speak, dat is gewoon Nederlands en betekent dat de betreffende aandelen tot gisteren al in een voor Van Campenhout bestemd potje mee lagen te golven met de beurskoers.

En dat is toch behoorlijk vreemd. Niet alleen mag dat domweg niet, ook geeft USG People in hetzelfde rapport ronduit toe dat het nog toestemming moest vragen aan de aandeelhouders. Morgen meer.

Geef een antwoord

5 Comments