Voetbal

Voor veel mannen is voetbal leven en liefde. Liefde voor het spel, liefde voor de bal, liefde voor de club. Ik zelf heb redelijke beperkte kennis van voetbal. Nu ben ik niet een man die graag voetbal analogieën gebruikt of citeert uit het filosofisch werk van grote denkers als Johan Cruijf.

Ik ben nooit goed geweest in teamsporten, ik werd altijd als laatste gekozen op het schoolplein.  Ik heb alleen hockey gespeeld en daar was ik keeper, vooral omdat ik niet zo hard kan rennen. Nou ben ik ook niet iemand die goed in teamverband werkt dus zaken als “There is no I, in the word TEAM” zijn volledig niet aan mij besteed. 

Voor deze ene keer wilde ik wel eens voetbal gebruiken om mijn boodschap over te brengen. Vooral omdat toen ik aan Marc Drees vroeg of hij van voetbal hield zijn reactie was “Houdt de Paus van kleine jongetjes?” Ik ben nu al bijna een jaar aan het schrijven en moet zeggen mijn artikelen zijn  in bepaalde kringen bekend; of moet ik zeggen berucht. Wat ooit begon als een grap is uitgegroeid tot een hobby en een vast onderdeel van mijn werkdag. Al geruime tijd ben ik ook de Nico Dijkshoorn van Ikki. Laten we zeggen de huisdichter van dit leuke platform. Echter recruitment is niet hun core business, vakinhoudelijk zijn zij op recruitment gebied toch een soort Go Ahead Eagles.

Als je dan wordt gevraagd om als blogger toe te treden bij het illustere gezelschap van RecruitmentMatters, dan  is het alsof je door Jol wordt gevraagd toe te treden als de nieuwe vedette terwijl jezelf bij de zaterdag amateurs speelt.  Uiteraard vereerd, maar ook enigszins verwonderd zei ik tegen Marc “Weet je het zeker”en daarna “Heb je wel eens wat van mij gelezen”. Vooral omdat ik Marc Drees meer dan eens de nationale mopperkont van recruitment heb genoemd.

Voor u, mijn nieuwe lezer, wil ik namelijk nu al aangeven, ik heb een handicap. Ik mis namelijk het klepje tussen dingen denken en dingen zeggen. Daarnaast probeer ik vaak humor te gebruiken om mijn standpunten over te brengen. Ik gebruik geen formules, spreadsheets of mooie cijferlijsten zoals u gewend bent op deze website. Ik schrijf volledig uit mijn eigen beperkte visie en mijn eigen gevoel.

Nou ben ik een eigenaardig mannetje en uiteraard wil ik niet bekend staan als de Gordon van recruitment Nederland. Er zijn andere mensen binnen dit vakgebeid die daar aanzienlijk beter geschikt voor zijn, die als relnicht door het leven willen gaan. Ik sta dan liever bekend als degene die eens een ander perspectief aanhaalt. Die inderdaad andere paden kiest en dit vooral probeert te doen met humor. Recruitment is de afgelopen jaren een vak geworden, maar we zijn er nog lang niet. Wij zullen er als recruitment Nederland nog hard aan moeten werken om de dienstverlening te verbeteren, om directies te overtuigen van de toegevoegde waarde van recruitment.

Om dit nobel streven te behalen zullen wij kennis moeten delen en een website als RecruitmentMatters draagt daar zeker aan bij. Zoals een groot filosoof ooit zei “Elk voordeel heb zijn nadeel”

Martijn
De Nieuwe Vedette

Geef een antwoord

5 Comments