Wil Ordina geen sollicitanten?

Ordina is op zoek naar een Senior Recruitment Adviseur. Leuk voor Ordina, en leuk voor degene die deze functie in gaat vullen. Voor kandidaten die meer willen weten alvorens te solliciteren geeft Ordina, op haar eigen wervingssite, de volgende informatie:

Ordina | Detail vacature

Maar Ordina vertrouwt niet uitsluitend op haar eigen wervingssite; de vacature is ook uitgezet naar Intermediair. En daar gaat het mis:

Intermediair| Detail vacature

Geinig toch? Plotseling zijn de naam en het telefoonnummer van de contactpersoon verdwenen. En vervangen door veldlabels. Altijd een genot om te zien…

Zou het een bewuste, maar domme, actie zijn van Ordina om te voorkomen dat mensen gaan bellen? Of is er in de overdracht van de informatie naar Intermediair iets mis gegaan?

Overigens struikelde ik bij de Ordina site ook nog over een blunder van ongekende proporties:

Ordina | Vacaturetekst, 1Met het onderdeel Wij bieden lijkt de vacature te eindigen. Waardoor je als gebruiker met de vraag zit: Waar kan ik solliciteren? Misschien wel bij de twee personen die hier als contact staan genoemd?  Nee! Er is namelijk ook nog een (volstrekt overbodige) slider aanwezig…

En als ik die slider naar beneden ‘trek’ zie ik dit:

Ordina | Vacaturetekst, 2

Mooi he? Een prachtige, visueel nadrukkelijke knop Solliciteren. Die in eerste instantie keurig verborgen is. Laat ik er maar vanuit gaan dat ze de site door een ander bedrijf hebben laten maken. Eentje die (ook) geen verstand heeft van usability en interaction design…

Wel geinig. Op de eigen wervingssite loop je het risico de knop Solliciteren te missen; op de site van Intermediair kan je geen contact opnemen met Ordina. Wil Ordina nou wel of geen recruiter?

Geef een reactie

2 Comments
 • Oud Ordinees
  says:

  Die website is inderdaad door een externe partij ontwikkeld.
  Het lijkt mij dat Ordina veel nieuwe medewerkers zoekt, want er vertrekken er ook erg veel.
  Als ik het mij goed herinner zijn op 1 na alle recruiters er eind 2008/begin 2009 uitgevlogen. Dus dan heb je zeker nieuwe recruiters nodig.