USG & Adecco optimistisch

De jaarcijfers van USG People en Adecco zijn binnen. Vandaag zal de nieuwe topman Herman van Campenhout de cijfers van het Almeerse concern presenteren. De omzet daalde met 22 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Voor het gehele jaar komt USG People op een omzet van 3 miljard euro uit – een kwart lager dan een jaar eerder.

Adecco heeft een beter kwartaal maar een net iets slechter jaar achter de rug dan USG People. De vergelijkbare omzet daalde in het vierde kwartaal met 16 procent. De jaaromzet kwam uit op 14,8 miljard euro – 26 procent lager dan in 2008.

Toch zijn beide topmannen onverminderd positief over dit jaar.

‘Positief momentum’
Zowel Van Campenhout als Adecco-topman Patrick de Maeseneire zijn positief over de toekomst. De Maeseneire constateert in het laatste kwartaal ‘verbeterde marktomstandigheden in onze grote markten Frankrijk en Noord-Amerika’ en voegt daaraan toe: ‘ook in de meeste andere regio’s zagen wij een positief momentum.’

Net als eerder Randstad-cfo Robert Jan van de Kraats stelt ook De Maeseneire dat ‘Frankrijk en Noord-Amerikan in de afgelopen weken terugkeerden naar jaar-op-jaar groei.’

USG People zit niet in de Amerikaanse markt, maar merkt wel dat haar Franse dochter ‘voorop loopt’. Van Campenhout stelt dan ook op dat zijn vertrouwen is versterkt ‘in een verder herstel van de markten en in onze weg vooruit.’

Verder staakt USG People de Tsjechische en Slowaakse dochters, veegt het een tiental Duitse merkjes samen onder de noemer Unique en voegt het bedrijf het Spaanse Start People onder Unique.

Later meer over de jaarcijfers van USG People en Adecco.

Geef een antwoord