CEO’s in ontkenningsfase?

De CEO’s van de grootste uitzenders ter wereld (Adecco, Randstad en Manpower) en onze USG People laten zonder uitzondering hoopvolle geluidjes horen als het om de nabije toekomst van hun bedrijven gaat. Een simpele grafiek van de procentuele ontwikkeling van de omzet op jaarvolume laat zien dat zij collectief in een ontkenningsfase verkeren:Procentuele omzetontwikkeling uitzenders (2005 – 2009)

Procentuele omzetontwikkeling geselecteerde uitzenders (2005 – 2009)

Voor Adecco, Randstad en Manpower is de jaaromzet van 2005 als vertrekpunt genomen (=100%); waarbij Randstad vanaf opnieuw op 100% is gezet voor Q4 2007 – Q3 2008 in verband met de overname van Vedior. USG People is opgenomen vanaf Q3 2005 – Q2 2006 (= 100%).

Wat opvallend is dat de trends van de alle uitzenders, met uitzondering van Manpower, naar beneden wijzen. Oftewel, op voortschrijdend jaarvolume dalen de uitzenders nog altijd, zij het dat er sprake is van een minder steile daling dan ruim een jaar geleden. Maar het is desalniettemin een daling.

Het optimisme van de CEO’s is dus ongefundeerd. Sterker nog, het is onbegrijpelijk.

Geef een antwoord