Randstad’s ‘nieuwe’ iPhone app…

Logo Randstad Jawel, Randstad heeft een eigen iPhone app! In alle stilte is deze applicatie op 22 februari gelanceerd. Eenvluchtig bezoekje brengt direct aan het licht waarom zo weinig ruchtbaarheid aan deze lancering is gegeven: het is de Tempo Team iPhone app in een blauwe jas…

En dat is van een bijzondere armoe, vooral omdat die Tempo Team applicatie qua functionaliteit niet bepaald een verrijking is voor werkzoekers die hun smartphone willen gebruiken voor hun zoektocht.

Ter illustratie, hierbij de twee openingsschermen:

Randstad | iPhone openingsschermTempo Team | iPhone openingsscherm

Zoek de verschillen… En dit gaat scherm na scherm zo door.

De Randstad applicatie heeft dus dezelfde zinloze functionaliteit als de Tempo Team voorloper: je kan een interessante vacature naar jezelf mailen. Welke hersenloze sukkel heeft verzonnen dat hiermee werkzoekers in het bezit van een iPhone massaal zouden staan te juichen?

Soms is het beter in het geheel geen applicatie te hebben dan een slechte applicatie. Helaas heeft Randstad ervoor gekozen twee, vrijwel identieke, zinloze applicaties in de Apple Store te plaatsen. En is dat niet hetzelfde bedrijf waarvan de CEO zegt niet in een double dip te geloven? Jawel!

Het is droevig om een marktleider zulke fouten te zien maken. De applicatie is nauwelijks zinvoller dan JobPatrol, maar die is voor een drol en drie knikkers gebouwd.

Geef een antwoord

16 Comments
 • Patrick
  says:

  @ marc, ach je hebt af en toe ook nog wel wat zinnigs te melden.

  Jezus, wat een vergelijking……hahahahah! Of probeer je hier nu uit te leggen wat een hersenloze sukkel precies  is?

 • Marc Drees
  says:

  @Patrick:
  Toon is persoonlijk; en mijn schrijfstijl is al jaren dezelfde. Heb je er een probleem mee dan is de oplossing buitengewoon simpel.
  Daarnaast is de beschrijving hersenloze sukkel nog bijzonder vriendelijk voor diegene(n) die deze applicatie hebben bedacht. En gemaakt. En ingevoerd…
  Producten die voor verbetering vatbaar zijn… Hoe kom je er op? Dat is zoiets als twee boomstammen onder je voeten binden en zeggen dat het de eerste release van de ski is. Ruimte voor verbetering… Probeer eens lekker een helling af te glijden.

 • Patrick
  says:

  @ivo  idd marc mag onderdeel zijn van “crowdsourcing”.  Vind alleen dat er wel een verschil zit tussen een kritische noot en iemand een hersenloze sukkel noemen.

 • Ivo
  says:

  @Patrick, dus BETA betekent dan zoveel: niet zeuren aub? Een kritische noot mag altijd worden geuit, komt het product op de langere duur alleen maar ten goede. M.a.w.: Marc is straks mede-verantwoordelijk voor het goede eindproduct van Randstad 🙂

 • Patrick
  says:

  hmm volgens mij bedoel je Ronald,,,, enfin ook al is het getest, ik vind dat er best producten gelanceerd mogen worden die nog voor verbetering vatbaar zijn. Misschien moeten ze er BETA boven zetten dan hoor je niemand meer.

 • ronald
  says:

  @ Patrick; Voordat je een product lanceert test je onder je gebruikers of het zinvolle functionaliteiten heeft en dus of de gebruiker hier op zit te wachten. Dit zal door tempo team en randstad ongetwijfeld getest zijn. En daarmee is het ongelijk van Marc al bewezen…

 • Patrick
  says:

  @ marc,  wat kun jij fout uit de hoek komen!
  Er zullen genoeg mensen zijn die het handig vinden om een functieprofiel in de mailbox op te slaan, op een later moment te printen of op een gelegen moment, op een groter nader te bekijken. Als de functie uiteindelijk niet wordt gebruikt kan Randstad het altijd nog verwijderen…
  Of de functionaliteit zinvol is zal de gebruiker bepalen en zeker niet de altijd eenkennige Marc Drees!

 • Anton
  says:

  @Marc Drees :
  Iedereen die solliciteren serieus neemt? En de app gebruikt waarvoor deze bedoeld is: in een verloren moment zoeken naar vacatures.

 • Anton
  says:

  Dit is wel heel makkelijk commentaar. Wie gaat er in hemelsnaam zijn cv op zijn telefoon opslaan en een sollicitatieformulier invullen op zo’n klein schermpje?

 • Mark
  says:

  @Ivo ik denk dat ik het weet 😉 en Marc ook wel!  Inderdaad, een interessante vacature naar jezelf mailen, haha.. tsja, wanneer doe je dat…? Dat antwoord weten we wel… Juist, dus niet meer als je op je iphone naar vacatures gaat zoeken… of het moet zijn dat je een baas hebt die zelfs meekijkt op je gsm scherm!

 • Ivo
  says:

  haha: “….je kan een interessante vacature naar jezelf mailen. Welke hersenloze sukkel heeft verzonnen dat hiermee werkzoekers in het bezit van een iPhone massaal zouden staan te juichen?”

  Nu ben ik wel benieuwd: wie is de ontwikkelaar / het grote brein achter deze vernieuwende applicatie?