Vacatures per regio: minimale verbetering

Vacaturemonitor De vacaturemotortjes in de diverse regio’s hebben de afgelopen drie weken iets harder gedraaid dan de voorgaande periode. Maar je moet wel heel goed kijken om die groei te ontdekken.

Positief is dat in alle regio’s het gat met 2009 kleiner aan het worden is. Met als grote voorbeeld natuurlijk de kleinste regio: Noord-Nederland. Als enige blijft deze regio consequent boven de resultaten van vorig jaar. Het zou me niets verbazen als Zuid- en West-Nederland binnenkort dit voorbeeld gaan volgen.

Dit is de grafiek voor de afgelopen drie weken:

Vacatures per regio: week 7 - 9 Vacatures per regio: week 7 – 9

In vergelijking met vorige week zijn dit de resultaten:

  • Zuid: +0,2%
  • West: 0,0%
  • Oost: 0,0%
  • Noord: +0,1%

Stilstand en minimale groei is over de afgelopen drie weken het beeld. Een rustige periode dus voor de vacaturemotortjes. Waarbij Zuid-Nederland zeer dichtbij de resultaten van vorig jaar begint te komen. En met de daling van 2009 in het achterhoofd lijkt het er op dat zowel Zuid- als West-Nederland wel eens boven de resultaten van vorig jaar uit kunnen komen.

Noord-Nederland is al maanden de beste regio van de klas. En de verbetering ten opzichte van vorig jaar is zo langzamerhand indrukwekkend te noemen. Goed voor die regio, alleen jammer dat het volume ten opzichtre van de andere regio’s zo beperkt is.

Over het afgelopen jaar ziet het er zo uit: 

Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

Een fraai gezicht, mrt uitzondering van Oost-Nederland natuurlijk. Maar die regio lijkt op geen enkele manier in beweging te krijgen. Alsof de crisis hier haar hoofdkantoor heeft gevestigd.

Verantwoording
CBS indeling die Nederland in een viertal regio’s opdeelt:

  • Zuid-Nederland: Noord-Brabant en Limburg
  • West-Nederland: Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland
  • Oost-Nederland: Overijssel, Gelderland en Flevoland
  • Noord-Nederland: Groningen, Friesland en Drente

Cijfers en ranglijst van nieuwe vacatures zijn gebaseerd op JobFeed. Jobfeed is een initiatief van Textkernel.

Geef een antwoord