Social Network Companies & ICT

De markt voor hoogopgeleide ICT-ers trekt aan.  Diverse openstaande vacatures bij organisaties die veel gebruikt worden voor Recruitment. Hoe komen zij nu eigenlijk aan eigen mensen?


LinkedIn heeft recent haar kantoor geopend in Nederland. Grootschalige groepsactiviteit in de zin van een LinkedIn groep oid? Nee. Men heeft een Interimmer aangesteld die de crew bij elkaar heeft gezocht. In korte tijd een team samenstellen d.m.v. een enthousiaste en kundige Recruiter a.i. Haar ICT vacatures post LinkedIn vooral op niche Jobboards. Zo staat er een post voor een System Engineer op de website van de Washington post onder National Jobs. LinkedIn weet ook wel dat ICT-ers zullen moeten verhuizen. Landelijk aanbieden dus.
 
Linded Lab, het moederbedrijf van Second Life dan. Men opent deze week een kantoor in Amsterdam vanwege investeringen in internet 3D op de Europese markt. Vacatures enkel te vinden binnen deze virtuele wereld? Nee. Kijk maar eens op Jobfox. Linded Lab alom. 

En Twitter? Powered by Jobvite, een social recruiting applicatie. Vacatures in 140 tekens? Op de site kom je het niet tegen. ICT vacatures worden ook gepost op CSM wire, een webmagazine en Ventureloop, een niche site voor Start ups. Tsja, ICT-ers twitteren niet of nauwelijks dus je moet wat. Vraag en aanbod komen samen op een markt. ICT-ers weten dat als geen ander vanwege hun zucht naar concreetheid. Misschien de reden dat Jobvite haar ICT vacatures ook op een IT jobboard plaatst? Samen met Twitter lukt het blijkbaar niet een Lead QA engineer voor eigen gebruik aan te trekken.

Hyves kent een algehele referral voor aanbreng. Men maakt een uitzondering voor technisch ICT. Men ambieert het allerhoogste en deze moeten toch echt voornamelijk uit het buitenland moeten. Dit op een niveau waar ik geregeld slapeloze nachten van krijg, maar dat terzijde. Wel een leuk recruitment nieuwtje hier ontdekt. Open Source codes opvragen en eerder werk diep doorgronden. ICT-ers werken maar wat graag mee.

Facebook. Wereldwijd miljoenen members. 10 tallen ICT tech vacatures. Ook hier vooral posting op niche Jobboards. Vooral internationale IT jobs worden gebruikt. De wereld als arbeidsmarkt en gezien de toenemende complexiteit van ICT nodig ook.
 
Google NL, okay geen Social Network maar wel dominant in online werving, zocht een eigen manager via een W&S bureau. Een advertentie in een vacatureboom in de krant. Eigen Business Intelligence Consultants worden gezocht op Monsterboard. Je zou zeggen dat vacatures van Google, via Google, goed te vinden zouden moeten zijn? Ook post men op NationaleVacaturebank.nl. In de USA plaatst men de ICT tech vacatures vooral op Monster. Ook hier de concrete eenvoud. Vraag en aanbod laten samenkomen op een markt.

Al deze partijen, met hun bereik, zetten externe tools als Recruiter a.i., Agencies en Jobboards in daar waar het om acute aanname gaat.  Ach, waarom wij dan niet toch?

Geef een antwoord