Groei en winst voor beurssnoepje Brunel

Logotype Brunel Brunel heeft vandaag de jaarcijfers bekendgemaakt. De techneutendetacheerder zag zijn omzet met 3,4 procent stijgen tot 738,4 miljoen euro. De nettowinst kwam met 32,1 miljoen euro eenderde lager uit dan vorig jaar. Topman Jan Arie van Barneveld was dan ook tevreden: ‘2009 was een uitdagend jaar, maar Brunel heeft de uitdaging uitzonderlijk goed doorstaan.’

Brunel komt in de hr-markt dan ook glansrijk als winnaar uit de recessie te voorschijn. Verliezen maakte het bedrijf niet en hoewel Brunel een beetje husselde met de bestuursfuncties heeft het geen grote ontslagrondes gehad. De koers staat al weer boven het niveau van juli 2007 en dat alles maakt het bedrijf uitzonderlijk duur om over te nemen. En dat is behoorlijk bevreemdend.

Eerste klap
Immers, juist dit vierde kwartaal daalde de omzet voor het eerst. In het derde kwartaal van 2009 boekte Brunel nog een omzetgroei van 8,7 procent. In het vierde kwartaal kromp de omzet met 10,9 procent. En terwijl daarmee de eerste echte crisisklap Brunel bereikt, is deze detacheerder hard op weg om het veel grotere USG People in beurswaarde in te halen.

Zo ver is het overigens nog lang niet – USG People is grofweg 850 miljoen euro waard; Brunel doet ruim 600 miljoen euro – maar het wordt wel moeilijker en moeilijker voor de echt groten om de detacheerder over te nemen. Als Adecco of Manpower nog een stapje in Nederland willen zetten, doen ze er goed aan om een bod in de stijgers te zetten voordat de koers nog verder stijgt. Of is de overnamekoorts misschien de reden dat aandeelhouders zo massaal in het aandeel zijn gestapt?

Geef een antwoord

1 Comment