NIBC koopt Olympia Nederland

Logotype Olympia Uitzendbureau Zakenbank NIBC is de nieuwe eigenaar van Olympia Uitzendbureau. Deze Nederlandse dochter van de failliete Olympia Flexgroup meldt dat zojuist in een persbericht. Daarmee is duidelijk bij wie geïnteresseerde kopers van het vijfde uitzendmerk van Nederland moeten aankloppen.

Bij NIBC namelijk. De Haagse zakenbank was al voor minstens EUR 28 miljoen geldschieter van de kwakkelende Olympia Flexgroup, toen die begin dit jaar het loodje legde. Blijkbaar heeft de bank eieren voor haar geld gekozen en de Nederlandse operatie bij de curator opgekocht, om daarmee maar niet nog meer financiële schade te hoeven lijden.

En daarmee is NIBC – twee jaar na de verkoop van haar belang in de huidige Manpower-dochter Vitae – opnieuw uitzender geworden. Dat wil zeggen, als dat van de NMa en de DNB mag.

Toezichthouders
Nu stellen de wetten van de communicatie dat in het geval een van beide toezichthouders mogelijk bezwaren heeft, dat de wereld nooit van een dergelijke deal zal weten. Het ligt daarmee voor de hand dat zowel NMa als DNB akkoord gaan. Maar wat hebben beide organisaties eigenlijk te zeggen over deze deal?

De NMa-procedure gaat van start als een bedrijf een overname doet van een marktpartij met jaarlijks meer dan 30 miljoen euro omzet in Nederland. Maar ook de DNB moet naar de overname kijken. Volgens NIBC gaat het hierbij om een ‘verklaring van geen bezwaar’, die de DNB afgeeft als het ervan overtuigd is dat de overname de gezondheid van de bank zelf niet in gevaar brengt. Een woordvoerder van NIBC verwacht dat de bank de toets veilig zal doorstaan. Wanneer de beide toezichthouders hun toetsen zullen hebben afgerond is nog onbekend.

Geef een antwoord

19 Comments