DPA blaast deal WR af

DPA gaat toch niet samen met WR Leading in Finance. Dat maakt de detacheerder nabeurs bekend. Volgens topman Roland van der Hoek is er geen sprake van afstel. In het Financieele Dagblad zegt hij het zo:

‘Nadat wij het persbericht omtrent de overname publiceerden bleken marktherstel en integratie meer tijd in beslag te nemen. We zagen afronding daardoor pas deze zomer zijn beslag krijgen.’

DPA maakt er een ontzettend potje van – eerst kondigt het bedrijf deze fusie aan, die ‘haar marktpositie versterkt’, vier weken later houdt DPA de eigen jaarcijfers onder de pet, om nog eens drie werkdagen later doodleuk de fusie weer af te blazen omdat het bestuur wel voldoende inzicht blijkt te hebben in het huidige uitblijvende marktherstel. En al die tijd heeft geen aandeelhouder een prospectus van de voorgenomen fusie kunnen inzien.

Een soortgelijk amateurisme hebben we met DPA al eerder meegemaakt. In 2007 blies de detacheerder een dag na de aankondiging een fusie met huidig Adecco-dochter DNC onder schimmige omstandigheden af. Daarop stapte Martinair-oprichter Martin Schröder destijds als president-commissaris op. En ook ditmaal kampt DPA met een bestuurscrisis – CFO Jan van Duijn is al opgestapt, de voltallige raad van commissarissen heeft zijn functie ter beschikking gesteld en nu WR voorlopig niet wordt overgenomen, blijft Roland van der Hoek in zijn eentje verantwoordelijk.

Tegelijkertijd is volslagen onduidelijk of de voor de deal noodzakelijke emissies doorgaan, laat staan wanneer de jaarcijfers dan wel bekend zullen zijn. Wordt vervolgd.

Geef een antwoord

8 Comments