Nubeschikbaar: tja…

logotype NUbeschikbaar Via een e-mail werd ik vandaag op de vingers getikt dat ik nog niets had geschreven over een nieuwe vacaturesite genaamd NUbeschikbaar.nl. Tja, als iemand zich beklaagt over het feit dat ik achterloop dan is dat natuurlijk mijn eer te na…

NuBeschikbaar is sinds januari van dit jaar live en het gaat om een nieuwe loot aan de ‘gratis’ stam. De site is nog nadrukkelijk in beta, ook al is er geen beta stempeltje te vinden. Maar er gaat nog van alles mis.

De homepage
Tja, dit is dan de homepage van NUbeschikbaar.nl:

NUbeschikbaar.nl | Homepage

Gratis weerspiegelt zich natuurlijk ook in het design van de site, of liever gezegd het gebrek daar aan. En de naam mij in ieder geval meteen denken aan NUwerk. Die op haar beurt al teveel deed denken aan Werk.nl. Maar goed, laten we maar denken beter goed gejat dan slecht bedacht…

Daarmee is meteen zo’n beetje alles over deze site gezegd. Tenslotte is de mogelijkheid om gratis vacatures te plaatsen niet langer onderscheidend. En deze zomer wil Jan-Peter Cruiming ook nog met een gratis vacaturesite komen. De ‘gratis’ markt is zich dus ook al heel snel aan het verzadigen.

Gratis betekent in het algemeen weinig marketing budget. Hoe trek je werkzoekers zonder budget? Precies, met SEO. Maar met het aantal vacature- en wervingssites die allemaal op die eerste pagina van Google willen staan gaat ook dat kunstje niet langer voor alle partijen op.

NUbeschikbaar gokt ook op het SEO paard, maar heeft ook andere weddenschappen gemaakt. Dat is de reden dat de site eenmaal geplaatste vacatures direct doorplaatst naar vertical search engines zoals Indeed, Trovit, Simplyhired en Gotomyjob. Tja…

Ik heb mijn plicht weer gedaan; en verwacht eerlijk gezegd niet veel meer van NUbeschikbaar te horen. Dertien in een dozijn sites kunnen natuurlijk lang blijven leven maar brengen verder niets van belang binnen het online recruitment domein.

Achtergrond
NUbeschikbaar.nl is eigendom van Deeworx BV, met als enig aandeelhouder Monart Investments BV. Enig bestuurder van Monart Investments is Arthur Balabrega.

Geef een antwoord

2 Comments