USG-top koopt aandelen

Logoi en logotype USG People Vorige week deed USG People ineens een emissie van 7 miljoen extra aandelen – goed voor een slordige EUR 86 miljoen. Vervelend voor zittende aandeelhouders, die daarmee hun belang lijdzaam zien verwateren, maar prettig voor het bestuur van het bedrijf. CEO Herman van Campenhout en CFO Rob Zandbergen mochten namelijk mee-investeren.

Sinds deze week is bekend voor hoeveel beide heren hebben meegedaan.

Dat blijkt uit het belangenregister voor bestuurders en commissarissen van de AFM. Van Campenhout kocht 5.000 stuks à EUR 12,25. Zandbergen hield het bij 4.000 stuks. Met deze aankoop wordt Van Campenhout alsnog mede-eigenaar van USG People.

Eerder ontstond een controverse om de sign-on bonus van 20.000 aandelen die het bedrijf zijn nieuwe topman wilde schenken. Die bonus trok Van Campenhout zelf in om een week later alsnog te participeren in de emissie. Ditmaal op eigen kosten.

Geef een antwoord

2 Comments