We zijn drie maanden verder. Tijd om het roer om te gooien.

Vanaf 1 januari dit jaar ben ik officieel een ondernemer. We zijn nu drie maanden verder en het wordt tijd om de boel te evalueren. Tot nu profileerde ik me als copywriter, grafisch vormgever en freelance community manager. Ik wilde van alles uitproberen om vervolgens een keuze te maken tussen deze drie.

Goed. Keuze 1 kwam al vrij snel. Ik ben geen copywriter, ik ben een blogger. Geef me een onderwerp en ik ga los. Geef me beperkingen en las correctierondes in en ik voel me beperkt in mijn creativiteit. Gevolg: er komt niets meer uit. Laat mij maar lekker (ghost)bloggen voor mijn favoriete medium, internet.

Keuze 2 dan. Dat vormgeven, dat is leuk en aardig, maar dat gaat niet mijn ‘hoofdvak’ worden. Ik vind het heerlijk om te bedenken hoe een logo eruit moet zien en hoe de huisstijl verder ingericht kan worden en hoe dat dan weer allemaal samenkomt in de website, maar het urenlange geneuzel met een klant die daar eigenlijk geen oog voor heeft… Nee, dat trek ik niet.

Wat rest is community management. En dan niet zozeer het handjes en voetjes werk, als wel het inrichten van een community. Ik wil nadenken over het doel van de community, de passende tone of voice, de waar-gaat-dit-allemaal-heen. Ik vind het geweldig om de dialoog aan te gaan met de gebruikers en om te kijken wat ze nodig hebben om te floreren binnen een community. Dit wordt het.

En bloggen natuurlijk. En bloggen.

Note: tot 1 mei werk ik 3 dagen bij ikki.nl. De rest van de week werk ik aan watvindikvanjou.nl en mijn eigen bedrijf. Op recruitmentmatters.nl blog ik over het wel en wee van een nieuwbakken freelancer.

Geef een antwoord

4 Comments