Vacatures per regio: lente!

VacaturemonitorHet is lang geleden dat de Nederlandse regio’s een continu opgaande lijn konden tonen, maar de afgelopen periode gaat het verdomde lekker. Na een lange poolwinter steekt de lente voorzichtig haar kopje boven het maaiveld.

Maar laten we voorzichtig zijn en niet al te vroeg gaan juichen. Hoewel het wat mij betreft tijd is voor een fles champagne. Gewoon, om iets te vieren. Om daarna weer nuchter de volgende weken tegemoet te treden. Want het is nog lang geen zomer.

Dit is de grafiek voor de afgelopen drie weken:

Vacatures per regio: week 9 – 11 Vacatures per regio: week 9 – 11

In vergelijking met vorige week zijn dit de resultaten:

  • Zuid: +0,1%
  • West: +0,1%
  • Oost: +0,0%
  • Noord: +0,1%

Alle regio’s gaan een streepje beter; alleen Oost-Nederland blijft onveranderd op 4,1 staan. Da’s zonde, want met name deze regio heeft een beetje groei zo hard nodig.

Hoe dan ook, het beeld ziet er een stuk beter uit dan een paar weken geleden. En laten we hopen dat de positieve ontwikkeling zich in de komende weken doorzet. In 2009 stortte de boel in, het zou prettig zijn als we in 2010 het droog weten te houden.

Over het afgelopen jaar ziet het er zo uit: 

Vacatures per regio: afgelopen 52 wekenVacatures per regio: afgelopen 52 weken

Wat een prachtig gezicht! Alle lijntjes gaan omhoog. En wat te denken van die rechte lijn van Noord-Nederland sinds de Kerstdip? Er gaat echt niets boven Groningen (en Friesland, en Drente)!

Goed voorbeeld doet goed volgen moeten de andere regio’s hebben gedacht. Als de regio’s deze lijn vol weten te houden zitten we binnenkort voor alle regio’s boven het resultaat van 2009. Wat zou dat lekker zijn!

Verantwoording
CBS indeling die Nederland in een viertal regio’s opdeelt:

  • Zuid-Nederland: Noord-Brabant en Limburg
  • West-Nederland: Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland
  • Oost-Nederland: Overijssel, Gelderland en Flevoland
  • Noord-Nederland: Groningen, Friesland en Drente

Cijfers en ranglijst van nieuwe vacatures zijn gebaseerd op JobFeed. Jobfeed is een initiatief van Textkernel.

Geef een antwoord