Werk.nl: binnenkort sneller, vriendelijker (en fouter?)

Jawel, vanaf maandag 29 maart om 9:00 uur wast werk.nl nog witter. Dat mag ook wel, want de site is van vrijdag 26 maart tot aan die maandag uit de lucht! Jawel, UWV WERKbedrijf heeft 3 hele dagen nodig om een nieuwe versie van de site live te krijgen:

image

En wat krijg ik daar dan voor terug? Nou… dat valt behoorlijk tegen. Wat te denken van deze laffe belofte: minder storingen en prettiger werken met werk.nl… Tja, dat is wel heel erg sneu.

Maar wat betekent dit concreet? Volgens Werk.nl zijn er op drie punten verbeteringen te verwachten: het verbeteren van de bereikbaarheid, de gebruikersvriendelijkheid en de snelheid. Zou dat betekenen dat Werk.nl voortaan ook goed werkbaar is voor Firefox gebruikers? Want dat is tot nu toe nog altijd dramatisch slecht.

Maar wacht, er is meer; je kan meer gegevens in je CV opnemen: U kunt bijvoorbeeld beter én op eenvoudige wijze aangeven wat uw kwaliteiten zijn. Wat overigens Werk.nl de volgende, nogal overdreven uitspraak ontlokt: Groot voordeel is dus dat u zich nog beter kunt presenteren aan werkgevers

Nou, nou, tut, tut. Een beetje rustig aan met superlatieven. Want om eerlijk te zijn is er qua presentatie weinig reden om over Werk.nl de loftrompet te tuiten.

En helaas zit er naast al die verbeteringen ook nog een klein, akelig addertje onder het gras. Werk.nl sluit namelijk af met een hele vette disclaimer. In antwoord op de vraag: Moet u straks uw cv opnieuw plaatsen? wordt een wel zeer onrustbarend antwoord gegeven:

Nee, u vindt alle gegevens uit uw huidige cv terug op het nieuwe werk.nl […]. Wel adviseren wij u om uw gegevens te controleren.

Met andere woorden: het kan een soepzooitje worden, maar dat is niet ons probleem. Daarvoor moet je toch echt zelf even alles komen controleren…

Jawel: Sneller, vriendelijker en mogelijk fouter …

Geef een antwoord

5 Comments
  • Ivo
    says:

    vergeet niet te vermelden hoe lang werk.nl er op een gegeven moment heeft uitgelegen…. als ik me niet vergis hebben ze 3-4 maanden aan een stuk (!!) eruit gelegen, met de lullige mededeling dat IT druk in de weer was het probleem te verhelpen.

    @ Marc: weet jij / kun je achterhalen welke periode het precies was? En hoelang?

  • Marc Drees
    says:

    @Marcel:
    Toen de eerste release van Werk.nl uitkwam was ik werkzaam voor Adecco. Waar op dat moment grote ongerustheid bestond over de impact van Werk.nl op de uitzendwereld. Gelukkig bleek Werk.nl  zo slecht dat die ongerustheid al snel omsloeg in een wat lacherige stemming. Een stemming die nooit is veranderd; er is namelijk geen enkele reden toe.
     
    CWI en UWV WERKbedrijf hebben in de afgelopen jaren bij herhaling aangetoond bijzonder weinig op te hebben met de werkzoeker die via Internet naar een baan zoekt; ook al is eveneens bij herhaling aangegeven dat naar de werkzoeker is geluisterd. Blijkbaar is de vertaling van hetgeen beluisterd is naar werkelijke verbeteringen ongekend moeilijk.
     
    Wie weet heeft de nieuwe versie van Werk.nl daadwerkelijk verbeteringen waar werkzoekers blij van gaan worden. Het track record van Werk.nl is echter zodanig slecht dat het niet vreemd is dat de kansen hierop door mij als bijzonder klein worden ingeschat. En dan is er natuurlijk nog die disclaimer… Onvolkomendheden in de conversie afwentelen op de gebruiker; dat is echt te gruwelijk voor woorden.
     
    En dan is er natuurlijk nog de 30% van de werkzoekers die naast de frustraties vanwege de slechte site op allerlei extra obstakels stuiten omdat ze een andere browser dan Internet Explorer gebruiken. Dit probleem bestaat al jaren en is nooit opgelost. Zou het echt 3 – 4 jaar duren voordat een dergelijk signaal gehoord wordt? Of is het mogelijk dat CWI en nu UWV een ernstig gehoorprobleem heeft?

  • Marcel Helfferic
    says:

    Werk.nl gaat inderdaad verbeterd worden. Om dit te realiseren zijn in nauwe samenwerking met werkzoekenden en werkgevers verbeteringen doorgevoerd. Er wordt dus geluisterd naar suggesties van klanten. Lijkt mij prima toch! Het lijkt mij goed om eerst af te wachten hoe het nieuwe werk.nl presteert voor een (negatief) oordeel te vormen.