De grote vijf: aantallen vacatures

piggy_bank De wekelijkse benchmark van onze vijf grootste vacaturesites, waarbij we de recente kunstmatige explosie van vacatures bij Randstad en Tempo-Team negeren.

De afgelopen week is er uitsluitend groei te constateren bij Werk.nl. Het lijkt wel of deze site in de aanloop naar een nieuwe, verbeterde versie zoveel mogelijk vacatures probeert te verzamelen.

Voor de afgelopen week zijn dit de resultaten:

image 

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft. De kolom JobFeed is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen (JobTrack: 28 dagen) op de vacaturesite zijn geplaatst.

Heel apart. Werk.nl groeit met maar liefst 2.000 vacatures terwijl alle andere sites nauwelijks enige beweging laten zien. Zou Werk.nl als een soort zwart gat functioneren en alle nieuwe vacatures bij de overige sites wegtrekken?

De overige cijfers
Zo zien de aantallen nieuwe vacatures per week er op dit moment uit voor de grote vijf:

Nieuwe vacatures per week, laatste 52 wekenNieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

Tja, Werk.nl lijkt alle vacatures op te zuigen. Want de site is de enige die op dit moment vrolijk doorgroeit. Nou maar hopen dat deze groei echt is. Gezien de daling bij alle andere sites krab ik me toch voorzichtig achter de oren…

Tevens de grafiek van het vacaturevolume volgens JobFeed, rekening houdend met de kortere plaatsingsperiode op JobTrack:

Vacaturevolume op basis van JobFeed, laatste 52 weken

Vacaturevolume op basis van JobFeed, laatste 52 weken

Nationale Vacaturebank lijkt aan een rustige rebound bezig; de curve lijkt daar in ieder geval op te wijzen. Vacaturekrant is mogelijk op een bodemniveau aangekomen, en dat werd wel tijd. De site is in een jaar tijd bijna gehalveerd. JobTrack heeft zich keurig hersteld van een slechte periode en heeft een vergelijkbaar vacaturevolume als Vacaturekrant. En dat terwijl JobTrack haar vacatures maar de helft van de tijd laat staan!

Monsterboard lijkt ook op een bodem te zijn aangekomen; net boven de 10.000 vacatures. Volstrekt onwaardig voor deze site en een recept voor interventie vanuit de VS. De vraag is slechts wanneer.

Geef een antwoord

1 Comment