Intertraffic – Let me entertain you

Als ICT Recruiter kom je nog eens ergens. Natuurlijk vrijdag naar de ’t Gilde borrel van Peer en zijn vrienden. Vandaag stond de Intertraffic op het programma, de grootste beurs ter wereld voor de verkeersindustrie. Een volgestouwde RAI in Amsterdam en ach, als Joe Cocker, Tina Turner en Robbie Williams hier het 20 jarig jubileum mogen opluisteren, dan zal er in deze branche vast ook wel enig Recruitment budget aanwezig zijn.

We kregen de uitnodiging van Gatsometer. U kent ze wel. Iets te hard rijden en flits! Laatst spraken de heren van Top Gear over de ergste uitvinding ooit. Waar een klein land groot in kan zijn. Achter deze uitvinding een zeer uitgekiend systeem van ICT netwerken. Innovatie dus. Van produkt verkoop naar een ‘Total Solution’ aanpak en dat wereldwijd. Vooral Azie is een groeimarkt.

Opkomende economieen waar mensen inkomen omzetten in een auto. Toename van verkeersdrukte als gevolg, die vraagt om regulering. Dit creeert profielen van hoogopgeleide kandidaten die helemaal los kunnen gaan in techniek en ICT. Best interessant om in Hongkong een dergelijk netwerk te bouwen. Voor Gatsometer dagelijkse kost. Een super bedrijf!

De RAI stond afgeladen vol. Alle zalen bezet. Mij laten vertellen dat dit een van de druksbezochte beurzen is. Los van de verkeerspilonnen, de stoplichten en de oranje hesjes, vooral technische & ICT innovaties.

Een aantal voorbeelden:

  • Siemens met een nieuwe GIS systeem in haar nieuwste mobiel
  • TomTom met de nieuwe “HD flow”
  • TNO met een geheel innovatief Driving Support Development Systeem
  • BAM groep met een volledig nieuwe laser techniek

Een nieuwe wereld ging voor mij open. Had bijvoorbeeld nog nooit gehoord van WPS Worldwide Parking. Een organisatie uit Eindhoven, gespecialiseerd in Parking Software en nu al actief in 10 landen. Verder veel wireless, mobile, technology driven, intelligence, en ander leuk spul. Natuurlijk safety & milieu met ook hier een duidelijke rol voor techniek. Neem bijvoorbeeld Schiphol met haar THINK campagnes. Dat zal een voorbeeld voor veel luchthavens worden. Ook hier Nederlandse innovatie.

Een lekker dagje struinen dus. 750 exposanten uit meer dan 100 landen. Kan de komende weken qua leads vooruit. Kaartjes nabellen, websites bezoeken, database vullen, vraag in beeld brengen, gesprekken aangaan en hopelijk vacatures invullen. Een voorproefje van een aantal bezochte sites belooft veel. Helaas heb ik Robbie gemist. Gelukkig wel geflitst op de ring. Een mooi aandenken aan deze inspirerende beurs.

Geef een antwoord

2 Comments