De nieuwe lichting

Al weken lang zag ik op Twitter de hashtag #SWVI voorbij schuiven, alle recruitment bobo’s zouden er weer bij zijn. Zelfs onze Marc Drees, zou vanmiddag aantreden bij dit event en live bloggen, nou ja live, hij kwam er achter dat er geen internet verbinding was.  Dus de Blogs schoven pas aanzienlijk later over het scherm. Nu ben ik dol op events waar ik al mijn Recruitment Matti’s en recruiterinnetjes kan zien, maar ik wilde wat anders, ik wilde wat hips, wat jongs, ik wilde naar de nieuwe lichting.

 

De nieuwe lichting is een seminar georganiseerd door Student Talent en om heel eerlijk te zijn echt een heel leuk initiatief. Dus vandaag afgereisd naar Den Haag, naar de Caballero Fabriek, een gevoel van thuiskomen voor deze Ex Hagenees. De dag werd geopend door @lieksteen, tot vandaag, heette zij voor mij zo. Voor de mensen die niet twitteren, Angelique Steen. @lieksteen is algemeen hoofd pipo van Student Talent.

Al snel kwam Ilse van Dissel op het podium, de HR manager van Student Talent ten tonele. Met een heel strak rokje, waardoor ze als een soort teletubby met een lam been het podium moest opspringen. Alleen om dit beeld was het al de moeite waard.  

Kijkend naar het programma dacht ik, dit zal wel 30 minuten, zelfpromotie worden van Student Talent. Verbazingwekkend, was dit helemaal niet het geval. Het was eerder ontwapenend. Ilse gaf eigenlijk aan dat zij in eerste instantie heel erg moest wennen aan de nieuwe lichting en hoe zij communiceren. Dat zij als HR manager, van een jong bedrijf, één ding heeft geleerd bij Student Talent en dat is #durftevragen. Student Talent heeft een groot onderzoek gedaan onder studenten en hoe zij willen communiceren met de doelgroep.  Al die AMC jongens en meisjes denken te weten hoe het moet, maar de nieuwe lichting denkt er anders over dan dat generatie X denkt. Nu ga ik niet alles verklappen voor de leeskeesjes die nog naar de volgende editie willen gaan, maar over sommige dingen heb ik mij echt verbaasd. Nu ben ik zelf generatie van de patat generatie dus generatie knip en plak, heb ik helemaal niks mee.

De tweede spreker was Leon Willemsens, van Netwerven. Veel over hoe jongeren zich ontwikkelen op het web. Toen ging het over innovatieve corporate recruitment sites. Ga je verdomme niet naar #SWVI en gaat het weer over Bolhuis en Deloitte, het is alsof je er niet omheen kan. Nu wist ik het wel, @Bol.comhuis had terecht de bling bling cursor gewonnen bij #SWVI. Daarnaast vertelde Leon een heel leuk verhaal, waar ik mij echt om heb zitten verkneukelen over Hyves, Sassenheim ( het gat waar ik nu woon ), Polen en Jeroen Kneppers de recruitment manager van Detail Result is. Omdat het seminar nog twee keer wordt gehouden zal ik de punchline niet verklappen. Dus nog een reden om te gaan.

Vervolgens iets wat ik nog nooit eerder heb meegemaakt op een seminar en dat was een cabaret stuk van toneel groep Zimbra. Stand up was al eens eerder gedaan op een recruitment seminar, door de Recruitment Nar van Nederland.  Dit was echt toneel.

Het leuke hiervan was, dat het echt heel herkenbaar was. Erg om gelachen. De volgende spreker was Huub. Huub van Zwieten een man die van spektakel houdt en o.a. dit filmpje had, wat ik echt briljant vond.  

Filmpje van Huub

De rest zal je zelf moeten beleven. Dus een kleine tip van mij, schrijf je snel in voor de volgende editie van het seminar www.denieuwelichting.nl. Er worden geen prijzen uitgedeeld, maar van mij krijgt @lieksteen vandaag de Gouden innovatieseminarstoel, namens RecruitmentMatters voor een leuk en innovatief seminar.

Moet er weer vandoor, kijken of er morgen nog ergens een seminar is !

 

Martijn

Geef een reactie

10 Comments