The recruitment show

Al weer een artikel van Martijn op RecruitmentMatters. hoor ik je denken ? Normaliter ben ik niet zo van het rellen, dat kunnen andere mensen binnen deze leeskring aanzienlijk beter dan dat ik dat kan. Alleen vanochtend overkwam mij iets wat mij nog nooit eerder is overkomen, een job posting van mij is verwijderd van een LinkedIN groep. Niet vanwege obsceen taal gebruik, geen naakt foto van Marc Drees, nee vanwege een functie titel. De groep is Recruitment Consultants.

Ik ben al jaren lid van de groep Recruitment Consultants op LinkedIN. Een leuke internationale groep waar vaak waardevolle discussies staan over het recruitment vak. Vooral op het gebied van innovatie binnen het recruitment vak.  Al sinds dat ik werkzaam ben in recruitmentland,  probeer ik de grenzen op te zoeken. Wat kan je doen om anders te zijn, dan de standaard priet praat bureautjes, de standaard vacature tekst, hetzelfde saaie verhaal. Sinds deze week proberen wij bij Yoep ook weer wat innovatiefs gedaan. Wij zijn met een aantal nieuwe filmpjes begonnen en die hebben wij inmiddels breed gelanceerd. Eén van die filmpjes was te zien hier op RecruitmentMatters.

Momenteel zijn wij op zoek naar een Account Manager ICT Detachering, en hebben wij een filmpje op verschillende recruitment groepen geplaatst. Immers je probeert je functie onder de aandacht te brengen bij zo veel mogelijk mensen, binnen het vakgebied. Vanochtend kreeg ik een mailtje van een moderator van deze groep. Met de volgende text : Vacancies in a Non-English language are prohibited. Ik weet niet welke taal deze dame spreekt maar volgens mij spreken ze toch echt Engels in het filmpje? Of zou het weer een typische recruiter zijn die niet even de moeite doet om iets te lezen, of in dit geval te bekijken. Was het omdat de functie titel niet Engels was. Als dat het geval is, is het helemaal een domme doos. Al zou ik de functie Recruitahla SjeeVeeLa Schuiveraar ( fonetisch zweeds ) noemen, zo heet die functie toch. Ik ga toch ook niet tegen een IT manager zeggen; Moet de functie echt SOA specialist heten, want ik moet direct aan genitale wratten denken. De functie heet zo !

Vervolgens staat in dezelfde mail of ik mij realiseerde dat deze groep alleen voor recruiters was. Toen kookte mijn bloed en stond ik op het punt om mijn laptop eigenhandige in haar reet te proppen. Ik moet toegeven in het begin van het filmpje wordt wat meer verteld over de organisatie, maar dit heet een spanningsboog opbouwen. Ook om een beeld te geven welke functies wij bemiddelen. Duidelijk heeft deze dame geen eens de moeite gedaan om zich te verdiepen, voor welke organisatie het is. Klinkt als een redelijk standaard trekje van een slechte recruiter.

Daarnaast stond in dezelfde mail dat er een duidelijke functie omschrijving in moest. Wat de fuck ? Ten eerste is uit meerdere onderzoeken gebleken dat generatie plak en knip geen functie profielen leest, maar dat ze voor een merk kiezen. Ten tweede er wordt wel degelijk gezegd wat wij zoeken een commerciële deurentrappende tijger. Als je dat niet snapt dan moeten wij je geen eens. Ten derde ik ga geen salaris indicatie geven. Ik moet zeker, als al die Engelse bureaus, zeggen dat je 100K OTE kan verdienen. Ten vierde kijkend naar de andere vacatures binnen deze groep weet ik niet wat het wijf loopt te zeiken.

Als het op recruitmet groepen aankomt gaat het vaak over wie de grootste heeft. Plotseling ben ik blij met mijn eigen groep MSIMG. Zeker niet de grootste, maar zoals ik vaak heb gehoord in mijn leven het gaat er niet om hoe groot hij is maar wat je er mee doet. Ik weet in ieder geval wel dat deze groep die vanochtend 42,910 leden had vanaf nu 42,909 heeft.

 

Martijn

 

Oordeel zelf:  The Recruitment Show

Geef een antwoord

6 Comments
 • Jacco Valkenburg
  says:

  Martijn, deze groep kent inderdaad vrij strikte regels en dat is (helaas) nodig in een groep met ruim 43.200+ recruiters. Waarin deze groep zich probeert te onderscheiden van andere groepen is kwaliteit te brengen in de discussies, jobs en nieuws. Daarvoor zijn meerdere moderators aangesteld.
  Ik heb je Job posting niet gelezen maar als deze in het Nederlands was opgesteld dan wordt deze inderdaad verwijderd door onze moderators in de MAIN forum omdat 40.000 recruiters (er zijn ‘maar’ 2700 Nederlandse recruiters lid) dit niet kunnen begrijpen. Voor NL recruiters hebben we een speciale SUBGROUP ingericht.
  Ik begrijp uit je verhaal dat deze moderator je netjes een (weliswaar standaard) reactie heeft gestuurd met verschilllende redenen en criteria waarop postings verwijderd kunnen worden. Gezien het volume van het aantal postings en de tijd dat het kost om berichten te modereren, hoop ik ook dat je begrijpt dat zij niet nog eens op onderzoek uit gaat en allerlei links gaat klikken die vermeld worden in een NL bericht die ze niet begrijpt.
  Ik vind het jammer dat je uit deze groep gestapt bent om deze reden. Een bericht je naar de Group Manager, ik in dit geval, had wellicht het een en ander kunnen verduidelijken. Zoals je zegt, het gaat erom wat je er mee doet.