De grote vijf: aantallen vacatures

piggy_bank Op de valreep ook nog even de wekelijkse benchmark van onze vijf grootste vacaturesites, waarbij Werk.nl nog altijd een groei laat zien. Als enige. Zou de nieuwe website hier een bijdrage aan leveren?

Zeer onwaarschijnlijk, maar het blijft opvallend dat Werk.nl de enige is die de laatste tijd als enige site consequent een groei laat zien.

Voor de afgelopen week zijn dit de resultaten:

image 

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft. De kolom JobFeed is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen (JobTrack: 28 dagen) op de vacaturesite zijn geplaatst.

Ook deze week is Werk.nl (+1.000) de enige vacaturesite die een forse groei laat zien. De andere vier komen nauwelijks van hun plaats. Dat is twee weken achter elkaar. Hmmm… trekt Werk.nl alle vacatures naar zich toe? Omdat het gratis is??

De overige cijfers
Zo zien de aantallen nieuwe vacatures per week er op dit moment uit voor de grote vijf:

 Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

 Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

Nou, volgens JobFeed is Werk.nl iets minder heftig bezig de laatste week. Maar de trend is onmiskenbaar omhoog. Nationale Vacaturebank lijkt vooral stabiel en zeer rustig te stijgen. Monsterboard is de laatste tijd erg onrustig, net als JobTrack.

Tevens de grafiek van het vacaturevolume volgens JobFeed, rekening houdend met de kortere plaatsingsperiode op JobTrack:

Vacaturevolume op basis van JobFeed, laatste 52 weken

Vacaturevolume op basis van JobFeed, laatste 52 weken

Werk.nl lijkt op een plateau te zijn aangekomen, net onder de 40.000 vacatures. Nationale Vacaturebank stijgt traag maar gestaag terwijl Monsterboard op een bodem van net boven de 10.000 vacatures is uitgekomen.

Geef een antwoord