Olympia Flexgroup definitief bankroet

Logotype Olympia Flexgroup Het Duitse moederbedrijf Olympia Flexgroup AG is bankroet verklaard. Of, in het Duits: ‘Das Insolvenzverfahren ist eröffnet.’ Dat blijkt uit een persbericht dat gisteren op de site van het bedrijf verscheen.

Het was te verwachten – de belangrijkste activa zijn de afgelopen maanden een voor een uit de insolvente boedel gelicht. In januari ging Olympia Spanje over in Franse handen, een maand later verkocht de curator de Italiaans en Poolse dochters. En nadat de Haagse bank NIBC deze maand de Nederlandse dochter Olympia Uitzendbureau had opgeëist, bleven alleen nog de Duitse franchisenemers over. Die hebben pech.

Pijnlijk is dat wel. De Duitse filiaalmanagers moesten vorig jaar noodgedwongen massaal gaan franchisen. Nog voordat dat goed en wel was gelukt, vroeg de organisatie uitstel van betaling aan. Het lijkt erop dat geen concurrent zijn vingers heeft willen branden aan de Duitsers.

Geef een antwoord

3 Comments