ADP: geen banengroei in VS

Logotype ADP Vandaag kwam ADP, de grootste verloner van de VS, met haar National Employment Report over de ontwikkeling van de arbeidsmarkt. Dit rapport wordt in het algemeen op de voet gevolgd door economen omdat het een eerste indicatie is hoe de achterliggende maand zich heeft ontwikkeld op het gebied van werkgelegenheid.

En het beeld van het ADP National Employment Report over maart is een tegenvaller. In plaats van de verwachte groei van 40.000 banen was er een verlies van meer dan 20.000 banen te noteren.

Als een gevolg knijpt iedereen nu de billen samen voor de cijfers van het Bureau of Labor Statistics dat aanstaande vrijdag haar beeld van de maand maart geeft. En waar ‘iedereen’ een groei van maar liefts 200.000 banen verwacht. Dat wordt een paar dagen heel, heel hard duimen, schat ik in.

Geef een antwoord