StepStone Solutions verkocht

Logo en logotype Axel Springer Het is een feit: StepStone Solutions is verkocht. Aangezien een pakketleverancier niets te zoeken heeft bij een uitgever (Axel Springer) is dit bepaald geen verrassing.  StepStone Solutions is voor EUR 110 miljoen verkocht aan HgCapital LLP. En dat is twee keer de jaaromzet.

Overigens maakt Axel Springer hiermee meteen een winst op de overname van StepStone die eind oktober. En wordt het grootste onderdeel van StepStone verkocht, aangezien de totale StepStone groep op EUR 175 miljoen kon worden gewaardeerd ten tijde van de overname (oktober 2009).

Axel Springer blijft dus zitten met een vacaturesite. Die in een aantal landen een sterke positie heeft. In andere landen (waaronder Nederland) is StepStone een marginale speler. De vraag is natuurlijk of Axel Springer hierin verandering wil gaan brengen. Want dat gaat een dure grap worden, waar je EUR 110 miljoen goed voor kan gebruiken.

En dan is er het arme StepStone Solutions. Nu in handen van een venture capitalist die er natuurlijk geld aan wil verdienen. De vraag is nu dus: wie wordt de volgende eigenaar van deze ATS leverancier? Een grote concurrent? Of wordt Solutions klaargemaakt voor een beursgang? We gaan het zien

Rest voor mij nog steeds de vraag: Hoe nu verder met Candidate Tracker?

Geef een antwoord

5 Comments