ASA: uitzenden VS zit in de lift

Op basis van de cijfers van de American Staffing Association (ASA) is de maand maart van 2010 een aanzienlijk betere maand voor uitzenders geweest dan maart 2009. Om precies te zijn 15,3% beter. Natuurlijk was maart 2009 een van de slechtste maanden sinds de ASA index van start ging; maar toch. Er is een prettige opwaartste trend te zien in het uitzendvolume sinds de Kerstdip:

ASA: Uitzendindex medio 2006 – maart 2010

ASA: Uitzendindex medio 2006 (index = 100) – maart 2010 (index = 84)

Later vanmiddag komt het Bureau of Labor Statistics met de ontwikkeling van de werkloosheid van maart 2010. Een vette kans dat voor het eerst in geruime tijd een groei van het aantal vacatures gemeld gaat worden. Een groei die vrijwel volledig op het conto van uitzendbanen zal komen. Want werkgevers zijn nog altijd extreem terughoudend in het aantrekken van vast personeel. En wie kan het ze kwalijk nemen?

Geef een antwoord