Intermediair: alleen volume telt?

Logotype Intermediair Intermediair wil graag mijn mening weten over hun site. In ruil voor een marginale kans op een of ander zinloos boek. Maar vragen over een vacaturesite laten natuurlijk ook iets zien van de gedachten van de eigenaar van de site. En dat is VNU Media, dus daarmee is het invullen van een vragenlijst in principe interesant geworden.

In principe, want het kan ook wel eens gigantisch tegenvallen. Want de vragen tonen een eenzijdigheid die schokkend is. Er zijn zeven inhoudelijke vragen die uitsluitend over vacaturevolume gaan. Met een heel klein uitstapje naar relevantie. Ja, Intermediair heeft het begrepen…

Nou daar gaan we dan. Met de eerste vraag:

Intermediair | Vraag 1

Oke, dat is me inderdaad opgevallen. Fijn dat er 2435 vacatures zijn, maar zit er ook iets voor mij bij?

De volgende vraag liet me echter van mijn stoel vallen van verbazing:

Intermediair | Vraag 1a

Hoezo, toelichten? Hier valt helemaal niets toe te lichten. Wat is dit voor onzinnige vragenlijst?

Al gauw bleek dat achter elke inhoudelijke vraag een dergelijke vraag om toelichting zat. Het is dus slechts de extreme luiheid van de opstellers van de vragenlijst om bij Ja/Nee vragen ook deze zinloze vraag te laten staan. Respect voor de werkzoeker is bij Intermediair nog niet doorgedrongen…

De volgende vraag is gaat alweer over het aantal vacatures dat op de homepage staat vermeld:

Intermediair | Vraag 2 Zeer onbelangrijk, want ik wil eigenlijk alleen maar weten of er voor mij passende vacatures zijn. Maar daar kunnen de meningen natuurlijk over verschillen. De toelichting heb ik wederom niet ingevuld.

De derde vraag gaat alweer over het aantal vacatures:

Intermediair | Vraag 3 Mijn hemel, Intermediair begint wel heel erg drammerig te worden. Willen ze niets anders van mij weten? Nee, zo blijkt uit de volgende vraag:

Intermediair | Vraag 4 Hahaha, zou Intermediair zelf naar dit stukje wandesign hebben gekeken en de wirwar van visuele cue’s hebben gezien. Hier krijg je hoofdpijn van!  Het is een zoekplaatje

De volgende vraag is natuurlijk voorspelbaar, en verdomd:

Intermediair | Vraag 5 

Natuurlijk is dit belangrijk. Maar liever dan een vermelding van het aantal vacatures zou ik uitsluitend relevante vacatures willen zien. Ahhh, gelukkig, in vraag 6 wordt het woord relevantie in ieder geval genoemd:

Intermediair | Vraag 6

Tja, wat kan ik zeggen? Ik ben diep geroerd door deze vraag. Gaat het toch nog goedkomen met Intermediair? Nee, als afsluiter is er toch weer een volume vraag:

Intermediair | Vraag 7 

Interessant, nietwaar. Zeven vragen die allemaal over volume gaan. Met slechts 1 antwoordkeuze die over relevantie rept. Dat is alles. Nu heeft Intermediair al elke onderscheidende kwaliteit laten varen toen ze een standaard pakket koos (Adicio) om haar vacaturesite in onder te brengen, maar dit is wel extreem platvloers.

Ik hoop oprecht dat deze vragenlijst geen eerste indicatie van grootste online investering in Nederland is. Want dat wordt me dan toch een teleurstelling! Brrr…

Geef een reactie