Faillissementen in maart

grave Het aantal faillissementen in maart 2010 bij uitzenders en werving & selectiebureau’s is iets gedaald ten opzichte van februari. Een positief signaal.

En hiermee wordt de opgaande trend van het voortschrijdend jaarvolume ook voor het eerst doorbroken; van gemiddeld 26,7 faillissementen naar 25,8 faillissementen per maand over de laatste 12 maanden. Een tweede positieve signaal dus!

In onderstaande grafiek is de grijze lijn het aantal faillissementen per maand, de rode lijn is het gemiddeld aantal faillissementen per maand, gebaseerd op het voortschrijdende jaarvolume:

Aantal faillissementen per maand en obv. voortschrijdend jaarvolume (2007 – 2010)Aantal faillissementen per maand en obv. voortschrijdend jaarvolume (2007 – 2010)

Nou, dat is met de Paasdagen voor de deur toch een lekkere opsteker. Ik denk dat ik zo nog een lekker wit chocolade eitje neem. Om dit positieve nieuws te vieren.

Verantwoording
De grafiek is gebaseerd op de faillissementsinformatie van Faillissementen.com. De cijfers betreffen bedrijven binnen de BIK-code 745 (Arbeidsbemiddeling/uitzendbureau’s) die in de database van Faillissementen.com als failliet staan geregistreerd.

Geef een antwoord